Povzetek po knjigi: Cholesterol in is Not the Culprit. A guide to Preventing Hearth Disease Avtor: Fred A. Kummerow, Ph. D. with Jean M. Kummerow, Ph. D. MIŠICE IN NJIHOVA STRUKTURA Vsak kos mesa, ki ga pojemo, je mišica. Mišice so zgrajene hierarhično in iz primerljivih elementov. V živih organizmih se krčenje mišic sproži s […]
SKRIVNOSTI ZORENJA MESA
Zorenje mesa skriva številne skrivnosti in podrobnosti je postopek dehidracije mesa. S suhim zorenjem meso pridobi na mehkobi in okusu. Prehod iz bitja v hrano se zgodi med zakolom. Zakol je potrebno opraviti čim bolj humano in temeljito, z čim manjšim stresom ali celo trpljenjem za žival. Gre se za humano civilizacijsko gesto na eni […]

Wagyu razvaja brbončice tudi bogovom
Wagyu govedina zaradi svoje edinstvene maščobne marmoriranosti predstavlja gurmansko izkušnjo na popolnoma drugem – višjem nivoju.

Club steak – težko se boste uprli…
Club steak boste prepoznali po ukrivljeni kosti v obliki črke L. Zaradi dobre maščobne marmoriranosti, vas bo navdušil s svojo mehkostjo in zelo intenzivnim okusom.

Picanha – kraljica steakov
Kraljevski okus in sočnost picanhe bosta poskrbela za pravo gurmansko doživetje!

Tomahawk steak
Tomahawk steak je nedvomno eden izmed najokusnejših in najbolj priljubljenih steakov.
S svojim izstopajočim in mogočnim videzom je v zadnjem času postal prava senzacija.

Pljučni file (filet mignon)
Pljučni file je eden izmed najbolj priljubljenih steakov in glavna sestavina poznanega tatarskega biftka. Prepoznali ga boste po ovalni obliki ter neverjetno mehki in nemastni strukturi mesa.

Beef short ribs (goveja kratka rebra)
Na rebrih je vedno najslajše meso polnega okusa. Beef short ribsi ali po naše kratka goveja rebra se nedvomno uvrščajo med najbolj okusno goveje meso.

Striploin steak
Striploin steak uvrščamo med najokusnejše steake. Prepričal vas bo z odličnim okusom, mehkobo in sočnostjo. Je eden izmed bolj priljubljenih steakov poznan tudi pod imenom “New york strip”.

BRŽOLNI STEAKI (brez kosti)
Iz visokega hrbta goveda režemo bržolne steake. Ti steaki so zaradi svoje sočnosti, različnih vrhunskih okusov in strukture mesa izjemno cenjeni in priljubljeni.