Your Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Beef short ribs (goveja kratka rebra)

Na rebrih je vedno najslajše meso polnega okusa. Beef short ribsi ali po naše kratka goveja rebra se nedvomno uvrščajo med najbolj okusno goveje meso.

Navodila

Mehko, sočno in slastno meso polnega okusa, ki kar samo odstopi od kosti, da to so beef short ribsi ali po naše goveja kratka rebra. Ne glede na to kako jih boste pripravili, vedno boste navdušeni nad končnim rezultatom. Beef short ribsi se pojavljajo na menijih številnih priznanih restavracij po svetu in seveda v vsakem »resnem« steakhousu.

KAJ SO GOVEJA KRATKA REBRA IN IZ KJE JIH ODREŽEMO?

Beef short ribse ali goveja kratka rebra odrežemo iz visokega hrbta goveda iz rebrnega dela. Natančneje iz spodnjega dela prvih petih rebrnih kosti. Se pravi rez ne vključuje celotne dolžine reber vendar le spodnji del.
Najpogosteje se beef short ribsi režejo na dva načina in sicer na angleški način, kateri narekuje manjši rez z eno kostjo in mesom okoli te kosti, ter BBQ način oz. bočni način rezanja. Slednji vključuje rez na »trakove« čez rebrne kosti debeline nekaj manj kot 1 cm in praviloma vključuje tri kosti z mesom med njimi.
Seveda lahko izberemo tudi nekoliko debelejši način razreza BBQ beef short ribsov, v tem primeru rez imenujemo beef short ribs steak. Debelina posameznega kosa znaša približno 2 cm.
Kratka goveja rebra lahko odrežemo tudi kot pečenko »beef short ribs rosat«, ta vključuje celoten spodnji del treh reber.
Za dosego maksimalnega okusa in mehkobe je goveja kratka rebra potrebno zoriti, pri nas v Starem piskru jih v lastni zorilnici pod kontroliranimi pogoji zorimo minimalno 90 dni.
Beef short ribse lahko kupite v naši spletni trgovini.

KAJ PA OKUS?

Beef short ribsi so prava poslastica za vse, ki obožujemo goveje meso. Zaradi svoje lokacije združujejo lastnosti plečnega in bržolnega dela goveda, kar pomeni bogata maščobna marmoriranost kot pri bržolnih steakih in vrhunski okus.

KAKO PRIPRAVITI GOVEJA KRATKA REBRA?

Goveja kratka rebra lahko pripravite na ogromno zelo okusnih načinov.
Za osnovni način potrebujete le grobo morsko sol in vroč žar na sadna ali bukova drva. Rebra na hitro popecite po obeh straneh, ne več kot minuto ali minuto in pol po vsaki strani. Tako boste dosegli stopnjo pečenja »medium rare« ali »medium«, kar je tudi optimalno za peko tovrstnega mesa.

Beef short ribse lahko tudi marinirate in si jih pripravite po azijsko.

Seveda je kratka goveja rebra mogoče zelo okusno pripraviti tudi v ponvi ali wok-u z zelenjavno prilogo ali rižem.

V kolikor ste izbrali rez beef short ribs steak je tukaj recept, ki bo zadovoljil tudi najbolj izkušene jedce steakov, izbirate lahko med kombinacijo dveh vrhunskih omak.

Spodnji recept za kratka goveja rebra v obliki pečenke bo nedvomno poskrbel za navdušenje vaših gostov.

Dober tek!

 

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Dodaj odgovor
Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.