Privoščite si to kraljevsko razkošje, sami, z družino ali prijatelji. Priskrbite si mali namizni žar na žerjavico iz lesnega oglja ali sadnih drv (nikakor ne briketov).
Picanho je treba pred peko nujno sobno termično temperirati 1–2 uri. Na obeh straneh jo precej obložite z grobo morsko soljo. Peči začnite najprej na maščobni plasti, pribl. 70 % potrebnega časa. Izberite srednjo močno temperaturo na rešetki. Na rešetki lahko ostane približno 5–7 minut pri temperaturi pribl. 200–230°C. Nato picanho obrnite na drugo stran in jo pecite približno 5 minut. Nato jo dokončajte na nižji temperaturi do notranje temperature sredice 30°C.
Pri peki pazite, da mesa ali maščobe ne »zažgete«, ker s tem uničite okus, tej nevarnosti pa se izognete tako, da del peke opravite na dvignjenem delu rešetke oz. kar v »prvem nadstropju« žara na dodatni polički. Bogastvo okusa picanhe je ravno v kombinaciji njenega naravnega mesnega okusa, slanega na zunanjih straneh in nadgrajenega z »umami« okusom pečene maščobe lardo. Sredinski del pa ohrani svoj naravni prvotni mesni okus.
Pečen kos picanhe pustite počivati 10 minut na toplem (ne na žaru ali v pečici). V tem času dobro segrejte namizni žar in povabite goste za mizo. Pred njimi sproti režite (maščobni del zgoraj) picanho na 5 mm debele rezine, rezi morajo biti izvedeni prečno na smer vzdolžnih mišic. Nato je čas za uživanje v izbranem okusu. Če želite, si te rezine še malce popecite, ampak samo na eni strani. Pazite, da rezine picanhe z rešetke umaknete takoj, ko opazite prvo površinsko solzenje mesnega soka. Dober tek!