Your Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Toplo dimljena svinjska rebra v smokerju

Dimljena Baby Back rebra v smokerju s karamelizirano omako. Pri takšni pripravi reber meso kar zdrsi iz kosti!

  • 3 Ure
  • 3/5

Sestavine

Navodila

Svinjska rebrca osušite s papirnato brisačo in jim s spodnje strani odstranite »silver skin«. V posodi zmešajte suho mešanico začimb in rebrca začinite s temi začimbami. Priporočljivo je, da tako marinirana rebrca pustite v hladilniku kakšno uro, še bolje čez noč.

Smoker segrejete na temperaturo 100–120 °C, pri čemer uporabite češnjev les brez zunanje skorje. Toplo dimljenje suho začinjenih rebrc traja približno 3 ure pri zgoraj navedeni temperaturi. Na polovici potrebnega časa jih obrnite, občasno pa jih še navlažite z razpršenim brizganjem z mešanico kisa in olivnega olja, lahko tudi piva.

Pred koncem dimljenja je treba rebrca še nekajkrat premazati s pripravljeno omako BBQ, da na toploti malce karamelizira.

Dober tek.

Galerija

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.