Flank steak
Tudi potrebušina se ponaša z odličnim okusom, treba jo je zoriti (mokro ali suho), da encimi opravijo svoje.
Sicer se uvršča v skupino nizkocenovnih steakov, pravilno pripravljen pa je zanimiva gurmanska
poslastica. Vse svetovno znane kuhinje dajejo flank in skirt steaku ustrezno pomembno mesto v svojih jedeh. Zaradi svoje debeline (2–3,5 cm) je potrebušina prav tako hitro pečena, zato je treba to vedenje vključiti v pripravo. Priporočata se mariniranje (24 ur) in peka do stopnje »rare« ali »medium rare«.
Kot najprimernejši način za pripravo se svetuje peka na vročem žaru, lahko tudi v pečici in na način sous-vide, flank steak lahko tudi dimite, azijska kuhinja pa prisega na vok (stir-fry).
Prikazane fotografije so informativne narave in ni nujno, da v celoti odražajo identičnost z dobavljenim blagom po vaših naročilih.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.