Flank steak

  • Poreklo: Urugvaj
  • Način zorenja: Mokro
  • Doba zorenja: 60 dni
  • Šifra: fs-st-006

37,00
37,00/kg

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 150€

  • Stari Pisker kvaliteta
  • Vakuumsko pakiranje s hlajeno dostavo
Premium Quality

Flank steak

Tudi potrebušina se ponaša z odličnim okusom, treba jo je zoriti (mokro ali suho), da encimi opravijo svoje.

Sicer se uvršča v skupino nizkocenovnih steakov, pravilno pripravljen pa je zanimiva gurmanska
poslastica. Vse svetovno znane kuhinje dajejo flank in skirt steaku ustrezno pomembno mesto v svojih jedeh. Zaradi svoje debeline (2–3,5 cm) je potrebušina prav tako hitro pečena, zato je treba to vedenje vključiti v pripravo. Priporočata se mariniranje (24 ur) in peka do stopnje »rare« ali »medium rare«.

Kot najprimernejši način za pripravo se svetuje peka na vročem žaru, lahko tudi v pečici in na način sous-vide, flank steak lahko tudi dimite, azijska kuhinja pa prisega na vok (stir-fry).

Prikazane fotografije so informativne narave in ni nujno, da v celoti odražajo identičnost z dobavljenim blagom po vaših naročilih.

Mokro zorjeno, 60 dni

Stari Pisker ocenjuje

Okus:
Zvezdic: 4
Mehkoba:
Zvezdic: 3
Sočnost:
Zvezdic: 3
Več o zorenju mesa in metodah...

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Žival

Bik

Pasma

Charrua Angus

Prehrana

Grain Fed

Pakiranje

Vakuumsko pakiranje v kartonski škatli

Stanje

Sveže

Način zorenja

Mokro

Kat. mesa

III. kategorija

Št. obrata

Rojeno: Urugvaj. Rejeno: Urugvaj. Zaklano: Urugvaj, info o obratu na tel. št. 040 214 470 (Kristijan). Razsekano: Urugvaj, info o obratu na tel. št. 040 214 470 (Kristijan).

Dostava, pakiranje in hramba

Pakiranje: Steaki in ostalo sveže meso je vakuumsko zapakirano v kartonski škatli, ki je pripravljeno za prevoz. Več informacij o pakiranju.

Dostava: Večino naročil dostavimo že v nekaj delovnih dnevih od zabeleženega plačila. Predhodno boste obveščeni o dostavi. V redkih primerih si pridržujemo pravico dostave najkasneje v 7-ih delovnih dneh. Več informacij o dostavi in stroških.

Hramba: Steake in ostalo meso v vakuumski embalaži hranite v hladilniku, pri temperaturi 0-4 ⁰C. Rok uporabnosti je natisnjen na pakiranju. Zamrznjena živila imajo v zamrzovalniku (temperatura -18 ⁰C) priporočen rok uporabe natisnjen na embalaži. Več informacij o hrambi.

Podatki o živilu: Podatki o živilu so na voljo ob dostavi in so skladni z uredbo 14. člena 1169/2011. Zaradi nestabilnih razmer na trgu lahko pride do sprememb pri poreklu artikov. Vse variabilne informacije so vam vedno na voljo na tel. št. 040 214 470 (Kristijan).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Flank steak”