Flank steak

  • Poreklo: Urugvaj
  • Način zorenja: Mokro
  • Doba zorenja: 60 dni
  • Šifra: fs-st-006

19,47
29,94/kg

Počisti

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 150€

  • Stari Pisker kvaliteta
  • Vakuumsko pakiranje s hlajeno dostavo
Premium Quality

Flank steak

Tudi potrebušina se ponaša z odličnim okusom, treba jo je zoriti (mokro ali suho), da encimi opravijo svoje.

Sicer se uvršča v skupino nizkocenovnih steakov, pravilno pripravljen pa je zanimiva gurmanska
poslastica. Vse svetovno znane kuhinje dajejo flank in skirt steaku ustrezno pomembno mesto v svojih jedeh. Zaradi svoje debeline (2–3,5 cm) je potrebušina prav tako hitro pečena, zato je treba to vedenje vključiti v pripravo. Priporočata se mariniranje (24 ur) in peka do stopnje »rare« ali »medium rare«.

Kot najprimernejši način za pripravo se svetuje peka na vročem žaru, lahko tudi v pečici in na način sous-vide, flank steak lahko tudi dimite, azijska kuhinja pa prisega na vok (stir-fry).

Mokro zorjeno, 60 dni

Stari Pisker ocenjuje

Okus:
Zvezdic: 4
Mehkoba:
Zvezdic: 3
Sočnost:
Zvezdic: 3
Več o zorenju mesa in metodah...

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Žival

Bik

Pasma

Charrua Angus

Prehrana

Grain Fed

Pakiranje

Vakuumsko pakiranje v kartonski škatli

Stanje

Sveže

Dostava, pakiranje in hramba

Pakiranje: Steaki in ostalo sveže meso je vakuumsko zapakirano v kartonski škatli, ki je pripravljeno za prevoz. Več informacij o pakiranju.

Dostava: Večino naročil dostavimo že v nekaj delovnih dnevih od zabeleženega plačila. Predhodno boste obveščeni o dostavi. V redkih primerih si pridržujemo pravico dostave najkasneje v 7-ih delovnih dneh. Več informacij o dostavi in stroških.

Hramba: Steake in ostalo sveže meso v vakuumski embalaži hranite v hladilniku na temperaturi 0 - 4°C. Rok uporabnosti je 7 dni. Več informacij o hrambi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Flank steak”