Flat Iron steak

  • Poreklo: Urugvaj
  • Način zorenja: Mokro
  • Doba zorenja: 75 dni
  • Šifra: fis-st-007

15,63
19,95/kg

Počisti

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 150€

  • Stari Pisker kvaliteta
  • Vakuumsko pakiranje s hlajeno dostavo
Premium Quality

Flat Iron steak

Flat iron steak je ameriško ime za podplečni steak, ki ga izrežemo in podplečja. To je del goveda, ki je po svojem dobrem okusu zelo podoben mesu iz hrbta s to razliko, da je bistveno cenejši, a kljub nizki ceni se ponaša s skoraj vsemi odlikami dražjih steakov.

Spada v drugo skupino najokusnejših steakov, njegova priljubljenost pa strmo narašča. Tudi vedno več restavracij ga ponuja v svojem meniju, kot cenovno ugodno alternativo ostalim steakom. Zaradi mišičastega tkiva pred peko svetujemo izrez hrustancev, kit in drugega odvečnega tkiva. Ta vrsta steaka se nahaja v ramenu goveda in je odličnega okusa in sočnosti. Po mehkobi pa se ne more primerjati s prvorazrednimi steaki. Lahko se peče v kosu oz. iz njega prečno narežite steake debeline 2-3 cm. Priporoča se stopnja pečenja »rare« ali »medium rare«. Odličen je za uporabo v sendvičih ter solatah.

Še boljše je razdeliti celotni kos podplečja na dva vzdolžna dela tako, da se odstrani zunanja maščoba in notranje kite ter drugo odvečno tkivo. Maščobna marmoriranost, ki je lastna temu delu, omogoča široko uporabnost v vaši kuhinji oz. na pikniku.

Primerne stopnje pečenja so: »medium rare« in »medium«.

Mokro zorjeno, 75 dni

Stari Pisker ocenjuje

Okus:
Zvezdic: 4
Mehkoba:
Zvezdic: 3
Sočnost:
Zvezdic: 3
Več o zorenju mesa in metodah...

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Žival

Bik

Pasma

Charrua Angus

Prehrana

Grain Fed

Pakiranje

Vakuumsko pakiranje v kartonski škatli

Stanje

Sveže

Dostava, pakiranje in hramba

Pakiranje: Steaki in ostalo sveže meso je vakuumsko zapakirano v kartonski škatli, ki je pripravljeno za prevoz. Več informacij o pakiranju.

Dostava: Večino naročil dostavimo že v nekaj delovnih dnevih od zabeleženega plačila. Predhodno boste obveščeni o dostavi. V redkih primerih si pridržujemo pravico dostave najkasneje v 7-ih delovnih dneh. Več informacij o dostavi in stroških.

Hramba: Steake in ostalo sveže meso v vakuumski embalaži hranite v hladilniku na temperaturi 0 - 4°C. Rok uporabnosti je 7 dni. Več informacij o hrambi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Flat Iron steak”