Matador steak (Entrecote)

  • Poreklo: Španija
  • Način zorenja: Mokro in suho (kombinirano)
  • Doba zorenja: 35 dni
  • Šifra: ms-st-012

15,05
49,94/kg

Počisti
Šifra: ms-st-012 Kategorija: Oznake: , ,

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 150€

  • Stari Pisker kvaliteta
  • Vakuumsko pakiranje s hlajeno dostavo
Premium Quality

Matador steak (Entrecote)

To je španski rez oz. bržola oz. ribeye brez kosti, ki se izreže med šestim in 12. vretenom visokega hrbta. Pod tem imenom se skrivajo različni hrbtni rezi steakov brez kosti.

Ne glede na znane razlike se Matador (entrecote) steak uvršča v prvo skupino najkakovostnejših steakov, ki sta jim lastna zelo dober okus in sočnost, kar pa ne velja vedno za mehkost. Pomembni sta seveda vrsta živali, stopnja maščobne marmoriranosti kot tudi doba suhega zorenja steaka.

Matador steak si lahko pripravite na različne načine. Mi svetujemo klasični žar na sadno drevje ali bukovo oglje. Izvrstni načini priprave tega steaka so tudi v ponvi, sous-vide, z dimljenjem, prazgodovinska peka, direktno na žerjavici itd.

Mokro in suho (kombinirano) zorjeno, 35 dni

Stari Pisker ocenjuje

Okus:
Zvezdic: 5
Mehkoba:
Zvezdic: 4
Sočnost:
Zvezdic: 5
Več o zorenju mesa in metodah...

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Žival

Krava

Pasma

Križanec (Rubia Galegga in Frisona)

Prehrana

Grass Fed

Pakiranje

Vakuumsko pakiranje v kartonski škatli

Stanje

Sveže

Dostava, pakiranje in hramba

Pakiranje: Steaki in ostalo sveže meso je vakuumsko zapakirano v kartonski škatli, ki je pripravljeno za prevoz. Več informacij o pakiranju.

Dostava: Večino naročil dostavimo že v nekaj delovnih dnevih od zabeleženega plačila. Predhodno boste obveščeni o dostavi. V redkih primerih si pridržujemo pravico dostave najkasneje v 7-ih delovnih dneh. Več informacij o dostavi in stroških.

Hramba: Steake in ostalo sveže meso v vakuumski embalaži hranite v hladilniku na temperaturi 0 - 4°C. Rok uporabnosti je 7 dni. Več informacij o hrambi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Matador steak (Entrecote)”