Premium Charrua Wagyu striploin steak, Urugvaj
Meso pasme goveda Wagyu Charrua iz Uruguaya se vsled svoje premium kakovosti uvršča v sam svetovni vrh po kvaliteti in zaželjenosti. Odlična genetika te vrste goveda ima svoje korenine na Japonskem, od koder ta vrsta tudi izhaja. K dosegu tako visoke stopnje vzreje tega goveda v Uruguayu so pripomogli tudi japonski farmarji s svojim znanjem o selekciji in vsem drugim potrebnim, za vrhunsko vzrejo. Zaradi izvrstnega naravnega okolja v Uruguayu, najboljše genetike in naravnega načina vzreje, to meso dosega najvišje standarde in je neverjetno dobrega okusa.
Urugvaj se nahaja med Brazilijo in Argentino, kjer travnati pašniki obogateni s soljo in drugimi minerali, ki jih po teh planjavah iz oceana prinašajo zračni tokovi, pokrivajo kar 83 % države. Za odličen okus Premium Wagyu mesa je odločilen tudi način vzreje teh živali. To je nestresno bivanje živali na pašnikih do 36 mesecev starosti in na koncu suha krma z žitaricami (grain fed) najmanj 300 dni!
Ponaša se z visoko maščobno marmoriranostjo, živali so vzrejene brez antibiotikov in dodajanja hormonov. In ne na koncu, to meso se ponaša tudi z visoko vsebnostjo dobrih maščobnih kislin Omega 3 in Omega 6, kar dodaja prej opisanim kvalitetam še extra noto posebnosti in gurmanske privlačnosti.
Striploin je nadvse zeželjen steak, ki se odreže iz ledvenega dela hrbta živali. Praviloma je ta steak brez kosti in je lociran na drugi strani pljučnega fileja.
Po svetu je ta popularen steak prepoznaven pod sledečimi imeni: Contre filet, Delmonico steak…
Ta steak je odličnega okusa, pripravljati ga je možno na različne načine: od klasičnega grilla, ponve, elektro in plinske plošče, smokerja, sous vide itd.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.