T-bone steak
T-bone steak je že od nekdaj sinonim za steake in se uvršča med najbolj zaželene in poznane steake po vsem svetu.
Sredinska kost v obliki črke T ni glavni razlog za takšno priljubljenost. T-bone steak sestavlja mesno tkivo dveh različnih karakteristik. Večinski del steaka je iz ledij (strip loin) s svojim značilnim okusom. Velja za zelo okusnega izmed najokusnejših. Pljučni file na drugi strani kaže mehkobo okusa, brez notranjih mišičnih vlaken v tkivu.
T-bone steak je primeren za ljubitelje nemastnih steakov. Steak naj bo debel najmanj 3 cm, saj bomo tako po peki lahko uživali v notranji sočnosti in dobrem okusu. T-bone steaki se uvrščajo med najokusnejše steake, kar pa ne pomeni, da so tudi v celoti najmehkejši po svojem mesnem in maščobnem tkivu.
Pri pripravi T-bone steaka je treba biti pozoren na to, da je del steaka tam, kjer je pljučni file, hitreje pečen kot pa drugi del (ledja, strip loin).
Prikazane fotografije so informativne narave in ni nujno, da v celoti odražajo identičnost z dobavljenim blagom po vaših naročilih.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.