Teres Mayor steak
Teres mayor steak prihaja iz ramenske mišice katero govedo redko uporablja, kar se odraža v nežnosti tega mesa. Ta steak je odličnega okusa in arome je tudi relativno poceni in zaenkrat še dokaj neznan rez mesa.
Ker gre za manjši in tanjši kos mesa je pri peki potrebno biti še posebej pazljiv, saj ga lahko hitro prepečemo in s tem tudi uničimo. Pripravimo ga lahko na različne in zelo okusne načine. Teres mayor steak zaradi ugodnega razmerja med ceno in kvaliteto mesa zelo pridobiva na svoji priljubljenosti. Ta mala mišica, težka 0,5–0,7 kg, izvira iz pleča goveda in je prepoznavna pod različnimi imeni:
- napačni file ali riba,
- petit tender,
- mock tender,
- shoulder tender …
Gre za zelo zanimiv kos govedine, ki je blizu prvorazrednim steakom. Nujno potrebno je, da je ta mišica dovolj zorjena, da encimi opravijo svoje delo pri mehkobi in okusu tkiva. V kulinaričnem smislu jo lahko pripravljate kot steake na klasičnem žaru, pečene v ponvi ali pečici, za juho, raguje itd.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.