Volovski steak

  • Poreklo: Portugalska
  • Način zorenja: Suho
  • Doba zorenja: 60 dni
  • Šifra: vs-st-023

99,00
110,00/kg

(1 mnenje stranke)
Počisti

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 150€

  • Stari Pisker kvaliteta
  • Vakuumsko pakiranje s hlajeno dostavo
Premium Quality

Volovski steak

Sočni pašniki in tamkajšnja darežljiva narava zagotavljajo vse, kar te živali potrebujejo, da zrastejo do pravih velikanov, težkih od 1000 do 3000 kg. Voli se vzrejajo najmanj sedem let in imajo pri rejcih skoraj že kultni status govejega božanstva. Njihovo meso je nekaj posebnega in upravičeno zaseda daleč najvišja mesta v španski steak pravljici.

  • Okus tega steaka je standard za najboljše od najboljšega.
  • Sočnost mesa je v njihovem načinu »grass feed« vzreje samoumevna, kajti ti steaki se pečejo samo do stopnje »rojo« (rdeče).
  • Mehkoba je odvisna tudi od suhega zorjenja, ki traja 100 dni in dlje, vendar ne pričakujte enake kot pri pljučnem fileju, šteje le najboljši okus.
  • Kot četrto »umami« dimenzijo teh steakov lahko navedemo zelo dober okus pečene slanine lardo na steaku, ki se uživa skupaj z mesom.

Suho zorjeno, 60 dni

Stari Pisker ocenjuje

Okus:
Zvezdic: 5
Mehkoba:
Zvezdic: 5
Sočnost:
Zvezdic: 5
Več o zorenju mesa in metodah...

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Žival

Vol

Pasma

National

Prehrana

Grass Fed

Pakiranje

Vakuumsko pakiranje v kartonski škatli

Stanje

Sveže

Način zorenja

Suho

Dostava, pakiranje in hramba

Pakiranje: Steaki in ostalo sveže meso je vakuumsko zapakirano v kartonski škatli, ki je pripravljeno za prevoz. Več informacij o pakiranju.

Dostava: Večino naročil dostavimo že v nekaj delovnih dnevih od zabeleženega plačila. Predhodno boste obveščeni o dostavi. V redkih primerih si pridržujemo pravico dostave najkasneje v 7-ih delovnih dneh. Več informacij o dostavi in stroških.

Hramba: Steake in ostalo sveže meso v vakuumski embalaži hranite v hladilniku na temperaturi 0 - 4°C. Rok uporabnosti je 7 dni. Več informacij o hrambi.

1 mnenje za Volovski steak

  1. Marko Puš (preverjena stranka)

    Dober kilogram težak primerek (Porterhouse) je bil eden najboljših kosov mesa, ki sem ga kdaj jedel. Še posebej pljučni del je bil izjemno okusen. Čestitam za izbor! Ne vem ali je bil zelo poseben in bogat okus posledica prehrane živali, ali tega, da gre za vola iz Portugalske ampak za moj okus se le redko kateri klasičen steak lahko primerja s njim. Čista petka!

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja