Your Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

GOVEJA KOSTNA JUHA »NA KOZAREC«

Kostna juha je tako zelo koristna, da bi jo lahko vsak dan popili kozarec. Tako  govori ljudski glas. Kostno juho se je kuhalo že od davno. Takšen narodni sloves si ja ta kostna juha pridobila vsled njenih številnih koristnosti. Takšna juha je bogata z minerali, aminokislinami in nenasičenimi maščobnimi kislinami. Pitje kostne juhe koristi našemu […]

Navodila

Kostna juha je tako zelo koristna, da bi jo lahko vsak dan popili kozarec.

Tako  govori ljudski glas. Kostno juho se je kuhalo že od davno. Takšen narodni sloves si ja ta kostna juha pridobila vsled njenih številnih koristnosti. Takšna juha je bogata z minerali, aminokislinami in nenasičenimi maščobnimi kislinami. Pitje kostne juhe koristi našemu imunskemu sistemu, je hranljiva. Goveje kosti vsebujejo različne sestavine, vitamine, minerale, kolagen itd. Ob kuhanju te kombinacije različnih kosti se kolagen spremeni v želatino in daje več koristnih aminokislin. Ko te sestavine zavrejo, se njihova hranila sprostijo v vodo v obliki, ki jih naše telo zlahka absorbira.

Juha iz govejih kosti lahko podpira zdravje kolagenskih struktur po vsem telesu, vključno s sklepi in kožo.

Zato velja priporočati, da imamo doma v hladilniku vedno kakšno steklenico čiste kostne juhe, kot tudi na zalogi v zmrzovalniku zmrznjene, za kuhanje različnih juh z dodatki, jedi na žlico, raznih omak itd.

Resnici na ljubo je tudi potrebno poudariti, da ti slavospevi veljajo samo za govedo, ki je vzrejeno na zdrav naraven način. Prednost se daje pašnemu govedu; v nobenem primeru pa govedu vzrejenemu s silažo, antibiotiki in hormoni.

Recept za pripravo.

Pripravimo si zalogo različnih govejih kosti, katere predhodno začinimo s soljo, poprom, olivnim oljem ter še kakšnimi drugimi dodatki. Nato jih pečemo vsaj 10 – 15 minut na vsaki strani, da lepo po-rjavijo (Maillard).

Kostno juho kuhamo v dovolj velikem loncu počasi in dolgo, lahko tudi dan in več. Kostem dodamo vso mogočo jušno zelenjavo, ki jo imamo pri roki. Dlje bomo juho kuhali, več bomo potegnili iz kosti. Na koncu juho precedimo, prekontroliramo slanost in to je to.

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Dodaj odgovor
Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.