Your Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Blog

Maillardova reakcija

Zapečeno ali nezapečeno (Maillardova reakcija)

Že dolgo ni več dileme med ljudmi, da hrustljavo zapečena in dišeča štruca kruha bolj privlači, kot pa nasprotno. Pomfri, hrustljavo zapečen ali ne ? Enaka logika velja tudi za zlato zapečeno meso, dišeče in zelo okusno, napram neki nedefinirani površinski mlahavosti. Govorimo o porjavelosti določenih živil oz. o procesu imenovanem Maillardova reakcija, katera se […]

KAJ JE MESO?

Povzeto po knjigi: The Dry Aging Bible. Pri okusnem zaznavanju razlikujemo med okusom, vonjem in aromo. Okus opisuje splošni čutni vtis, ki nastane pri uživanju hrane. Okus je torej vsota okusa (nehlapne sestavine) in vonja (hlapne sestavine), vključuje pa tudi haptične vtise med žvečenjem (tekstura). Hlapne sestavine okusa so arome, ki jih zaznavamo predvsem z […]

MIŠICE & PREDNOSTI SUHEGA STARANJA

Povzetek po knjigi: Cholesterol in is Not the Culprit. A guide to Preventing Hearth Disease Avtor: Fred A. Kummerow, Ph. D. with Jean M. Kummerow, Ph. D. MIŠICE IN NJIHOVA STRUKTURA Vsak kos mesa, ki ga pojemo, je mišica. Mišice so zgrajene hierarhično in iz primerljivih elementov. V živih organizmih se krčenje mišic sproži s […]

SKRIVNOSTI ZORENJA MESA

Zorenje mesa skriva številne skrivnosti in podrobnosti je postopek dehidracije mesa. S suhim zorenjem meso pridobi na mehkobi in okusu. Prehod iz bitja v hrano se zgodi  med zakolom. Zakol je potrebno opraviti čim bolj humano in temeljito, z čim manjšim stresom ali celo trpljenjem za žival. Gre se za  humano civilizacijsko gesto na eni […]

Wagyu govedina: je to meso bolj zdravo kot ostalo?

Wagyu govedina je vrsta govedine iz Japonske z bogato marmorirano strukturo. Wagyu govedina prihaja iz Japonske, Avstralije, ZDA, Latinske Amerike, Evrope in tudi iz Slovenije. Ime Wagyu je izpeljano iz japonske besede “Wa”, kar pomeni japonski in “Gyu”, kar pomeni meso ali govedo. Wagyu govedina je znana po svoji mehki teksturi in marmorju podobni teksturi. Marmornati vzorci […]

Maščobe: SDC, stearoil CA desaturoza je ENCIM,

SDC, stearoil CA desaturoza je ENCIM, kateri stearinsko kislino spremeni v oleinsko kislino. Maščoba goveda je sestavljena iz 6 glavnih maščobnih kislin. Stearinska kislina otežuje odložene maščobe in povečuje tališče. Nasprotno, oleinska kislina naredi maščobo mehko z nizkim tališčem. Oljčno olje je npr. primer izdelka, ki je bogat z oleinsko kislino. Za goveje meso velja […]

WAGYU GOVEDINA IN NJENE POMEMBNE ZDRAVSTVENE PREDNOSTI

Raziskave  so dokazale, da je Wagyu govedina  zdrava in polna mononenasičenih maščobnih kislin. Ne gre se za nobene komercialne trike. Dejstvo je, da wagyu maščobna marmoriranost ni samo okusna, temveč tudi zdrava za konzumiranje veliko bolj, kot si nepoznavalci to mislijo… Zato ni odveč, da se na to temo še dodatno informiramo. Wagyu govedina vsebuje […]

URAVNOVEŠENO RAZMERJE OMEGA 3 : OMEGA 6

V davnini  so se naši predniki  hranili s hrano, ki jim je zagotavljala optimalno  razmerje omega  3 in 6 maščobnih kislin v razmerju 1:1. V sedanjem potrošniškem svetu in konzumiranju vsakovrstne hrane je to razmerje povsem porušeno v škodo človekovega zdravja; znaša tudi  1: 16 – 25, v korist omega 6, kar je zelo zaskrbljujoče. […]

Wagyu

Wagyu razvaja brbončice tudi bogovom

Wagyu govedina zaradi svoje edinstvene maščobne marmoriranosti predstavlja gurmansko izkušnjo na popolnoma drugem – višjem nivoju.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.