Club steak – Vaca Gallega, Conjunto mestizo
Meso starih dopitanih krav pasme Vaca Gallega Conjunto Mestizo predstavlja steake najvišje kvalitete v svetovnem merilu, kar se tiče bogatega slatkobno oreščkastega okusa, kar je posledica naravnega okolja Španske Galicije kjer je bila ta žival vzrejena.
Za ljubitelje steakov, kateri imate radi močnejše okuse (stronger beffy taste), je ta naš prvenec med steaki, daleč najboljša izbira.
To so steaki od starih dopitanih krav iz španske Galicije, izjemnega okusa mesa in maščobe, kar je posledica izjemno srečnemu genetskemu naklučju, katera so pripeljala do tašnega križanega goveda. Na 1000 glav tamkajšnjega goveda se najde samo 5-10 takšnih živali, katere so kasneje podvržene posebno budnemu očesu tamkajšnjih rejcev, kot tudi vrsti krme, poleg sočnih pašnikov zelene Galicije. Te stare krave so na dopitanju tudi 4-5 let, da se dobro zamastijo, predvsem intravenozno v njihovih mišicah. Okus njihovega mesa in maščobe je naravnost božanski, kar prepoznajo vsi ljubitelji steakov.
V kolikor so pa ti steaki še pravilno suho zorjeni, kar postori naša domača zorilnica, je to gurmanska izkušnja brez primere.
Te steke pečemo izključno samo z grobo morsko soljo in na klasičnem roštilju, na žaru od oglja ali sadnih drv.
Pečejo se na visoki temperaturi, brez bilo kakšnega mazanja, do notranje temperature 45°C, da se nato še spočijejo poleg žara in dosežejo cca. 47°C.
Club steak najdemo v visokem hrbtu goveda, natančneje med bržolo in delom kjer se prične pljučni file. Prepoznamo ga po njegovi kosti katera močno spominja na črko L. Sam Club steak uvrščamo med skupino steakov katere odlikuje dober okus in sočnost, kar je tudi posledica maščobne marmoriranosti samega steaka. Pripravimo ga lahko na več načinov, od klasičnega žara na sadna oz. bukova drva.
Prikazane fotografije so informativne narave in ni nujno, da v celoti odražajo identičnost z dobavljenim blagom po vaših naročilih.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.