Sobno temperiran club steak začinite po obeh straneh z mešanico grobe morske soli, mešanico zdrobljenega popra in malenkost rjavega sladkorja.
Na vroči in čisti rešetki začnete peči na najbolj vročem delu (pribl. 250–300 °C). Po začetnem »vročem šoku« steak brez obračanja »umaknete« na višji del rešetke, da v miru končate prvo stopnjo pečenja. 1 cm debel steak pečete eno minuto, torej pečete 2,5–3 cm debel steak 2–3 minute na eni strani, seveda pa je to odvisno od želene končne stopnje pečenja.
Steaka med pečenjem ne mažite z različnimi pripravki. Potrebuje samo močno toploto, da ga na rešetki ne bo »zeblo«. Pravi mojster steakov obrne steak med peko na rešetki samo enkrat. Ni pa nič narobe, če ga obračate pogosteje, le paziti morate, da steaka ne prepečete. Pečen steak pustite počivati pribl. 5–10 minut na toplem.
Preden boste začeli rezati tanke prečne rezine, dodajte na steak plošček zeliščnega ali sirovega masla, ki bo okus še obogatil.
Sirovo maslo za steak, težek pribl. 700–800 g:
- 50 g neslanega masla,
- 50 g modrega sira, npr. Stilton.
Ti dve sestavini rahlo stopite, premešajte ter počakajte da se ohladi