SDC, stearoil CA desaturoza je ENCIM, kateri stearinsko kislino spremeni v oleinsko kislino.
Maščoba goveda je sestavljena iz 6 glavnih maščobnih kislin. Stearinska kislina otežuje odložene maščobe in povečuje tališče.
Nasprotno, oleinska kislina naredi maščobo mehko z nizkim tališčem.
Oljčno olje je npr. primer izdelka, ki je bogat z oleinsko kislino.
Za goveje meso velja izkustveno pravilo, da maščoba z visokim tališčem ni tako okusna, kot maščoba z nizkim tališčem, katere so tradicionalno povezane z govedino wagyu, seveda s tisto, ki je 100% čistokrvna.
Potrošniki po svetu postajajo vse bolj selektivni in imajo radi živila, ki so dobra za njihovo zdravje. Japonsko črno govedo ima genotip za mehko maščobo. Njihovo meso je bolj okusno in bolj zdravo kot pa meso goved, ki imajo visoko tališče maščobe.
Obstaja več različnih sekvenc DNK gena SCD pri japonskem črnem govedu.
Ti so razvrščeni v dve skupini, v skupino A in V. Nekatera japonska črna goveda imajo posebno mutacijo, ki spremeni ustrezno aminokislino iz valina (V) v alanin (A), ki ima pomembno povezavo s tališčem maščobe. Alaninski tip ima nižje tališče maščobe, kot valinski tip. Zato je najprimernejša vrsta AA.
Z uporabo gena SCD velja izbirati govedo, ki ima mehko in z oleinsko kislino bogato maščobo, ki je okusna in zdrava.