Premium Kagoshima Wagyu ribeye steak (brez kosti), Japonska

  • Poreklo: Japonska
  • Doba zorenja: 60 dni
  • Šifra: kwr-st-050

62,50
250,00/kg

Počisti

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 150€

  • Stari Pisker kvaliteta
  • Vakuumsko pakiranje s hlajeno dostavo
Premium Quality

Premium Kagoshima Wagyu ribeye steak (brez kosti), Japonska

Japonska Wagyu govedina je tako posebna in cenjena predvsem zaradi edinstvene maščobne marmoriranosti, s katero se ne more primerjati nobena druga pasma goveda na svetu.
Bogata maščobna marmoriranost, pa pomeni istočasno tudi bogat okus steaka.

Le na Japonskem vzrejajo čistokrvna goveda pasme Wagyu, ki dosegajo elitno A5 stopnjo marmoriranosti.
Tako japonski Wagyu velja za najbolj eminentno vrsto in posledično na trgu dosega tudi višje cene.

Japonska edina ponuja avtohtoni najkakovostnejši Wagyu, saj je v tej deželi popolnoma drugačno, svojevrstno naravno okolje in podnebje.
Japonski rejci uporabljajo posebne preizkušene skrbno varovane formule pri vzreji Wagyu goved, katere se prenašajo skozi generacije.
Poleg tega Japonci Wagyu goveda vzrejajo neprimerno daljši čas od drugih , žival naj bi bila pred zakolom stara najmanj tri leta.
Tako lahko goveda daljši čas v telesu »skladiščijo« vse pozitivne lastnosti, ki jih zaužijejo skozi pašo na tamkajšnjih bogatih pašnikih,
kar se seveda kasneje odraža na okusu, maščobni marmoriranosti itd.

Wagyu govedina se uživa počasi in z užitkom. Tako veličasten kos govejega mesa si zasluži, da ga okušamo s sleherno okuševalno brbončico.
Ob ugrizu boste najprej začutili nenavadno mehkobo in strukturo mesa v primerjavi z ostalimi steaki. V kolikor ste navajeni, da je steak potrebno prežvečiti, se vam bo ta zaradi svoje edinstvene medmišične prepredenosti z maščobo, kar sam stopil v ustih. Uživanje se tukaj šele začne,
sledi eksplozija sočnih mesnih sokov v kombinaciji s topljeno maščobo, vse skupaj vam v ustih pričara občutek svilene mehkobe, neverjetno nežen, maslen in rahlo sladkast okus,
ki bo pri mesojedcih sprožil pravo nirvano – umami okus, katerega je težko opisati z besedami, potrebno ga je enostavno doživeti.

 

Stari Pisker ocenjuje

Stari Pisker ocenjuje

Okus:
Zvezdic: 5
Mehkoba:
Zvezdic: 5
Sočnost:
Zvezdic: 5
Več o zorenju mesa in metodah...

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Žival

Mešano

Pasma

Wagyu

Prehrana

Grain Fed

Način zorenja

Mokro in suho

Pakiranje

Vakuumsko pakiranje v kartonski škatli

Stanje

Sveže

Dostava, pakiranje in hramba

Pakiranje: Steaki in ostalo sveže meso je vakuumsko zapakirano v kartonski škatli, ki je pripravljeno za prevoz. Več informacij o pakiranju.

Dostava: Večino naročil dostavimo že v nekaj delovnih dnevih od zabeleženega plačila. Predhodno boste obveščeni o dostavi. V redkih primerih si pridržujemo pravico dostave najkasneje v 7-ih delovnih dneh. Več informacij o dostavi in stroških.

Hramba: Steake in ostalo sveže meso v vakuumski embalaži hranite v hladilniku na temperaturi 0 - 4°C. Rok uporabnosti je 7 dni. Več informacij o hrambi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Premium Kagoshima Wagyu ribeye steak (brez kosti), Japonska”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja