Premium Wagyu ribeye steak (brez kosti), Japonska
Japonska Wagyu govedina je tako posebna in cenjena predvsem zaradi edinstvene maščobne marmoriranosti, s katero se ne more primerjati nobena druga pasma goveda na svetu.
Bogata maščobna marmoriranost, pa pomeni istočasno tudi bogat okus steaka.
Le na Japonskem vzrejajo čistokrvna goveda pasme Wagyu, ki dosegajo elitno A5 stopnjo marmoriranosti.
Tako japonski Wagyu velja za najbolj eminentno vrsto in posledično na trgu dosega tudi višje cene.
Japonska edina ponuja avtohtoni najkakovostnejši Wagyu, saj je v tej deželi popolnoma drugačno, svojevrstno naravno okolje in podnebje.
Japonski rejci uporabljajo posebne preizkušene skrbno varovane formule pri vzreji Wagyu goved, katere se prenašajo skozi generacije.
Poleg tega Japonci Wagyu goveda vzrejajo neprimerno daljši čas od drugih , žival naj bi bila pred zakolom stara najmanj tri leta.
Tako lahko goveda daljši čas v telesu »skladiščijo« vse pozitivne lastnosti, ki jih zaužijejo skozi pašo na tamkajšnjih bogatih pašnikih,
kar se seveda kasneje odraža na okusu, maščobni marmoriranosti itd.
Wagyu govedina se uživa počasi in z užitkom. Tako veličasten kos govejega mesa si zasluži, da ga okušamo s sleherno okuševalno brbončico.
Ob ugrizu boste najprej začutili nenavadno mehkobo in strukturo mesa v primerjavi z ostalimi steaki. V kolikor ste navajeni, da je steak potrebno prežvečiti, se vam bo ta zaradi svoje edinstvene medmišične prepredenosti z maščobo, kar sam stopil v ustih. Uživanje se tukaj šele začne,
sledi eksplozija sočnih mesnih sokov v kombinaciji s topljeno maščobo, vse skupaj vam v ustih pričara občutek svilene mehkobe, neverjetno nežen, maslen in rahlo sladkast okus,
ki bo pri mesojedcih sprožil pravo nirvano – umami okus, katerega je težko opisati z besedami, potrebno ga je enostavno doživeti.
Prikazane fotografije so informativne narave in ni nujno, da v celoti odražajo identičnost z dobavljenim blagom po vaših naročilih.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.