Naši predniki so že davno prepoznali koristnost živalskih maščob, predvsem svinjske in goveje, za raznovrstne namembnosti. Wagyu govedina je cenjena vsled svoje bogate maščobne marmoriranosti in okusa., zato ni odveč boljše poznavanje te materije. Wagyu maščoba ni katerakoli maščoba. To je mojstrovina zapletenih vzorcev, je bogata, maslena in topeča ter se ponaša s teksturo, ki […]
KAJ JE MESO?
Povzeto po knjigi: The Dry Aging Bible. Pri okusnem zaznavanju razlikujemo med okusom, vonjem in aromo. Okus opisuje splošni čutni vtis, ki nastane pri uživanju hrane. Okus je torej vsota okusa (nehlapne sestavine) in vonja (hlapne sestavine), vključuje pa tudi haptične vtise med žvečenjem (tekstura). Hlapne sestavine okusa so arome, ki jih zaznavamo predvsem z […]
MIŠICE & PREDNOSTI SUHEGA STARANJA
Povzetek po knjigi: Cholesterol in is Not the Culprit. A guide to Preventing Hearth Disease Avtor: Fred A. Kummerow, Ph. D. with Jean M. Kummerow, Ph. D. MIŠICE IN NJIHOVA STRUKTURA Vsak kos mesa, ki ga pojemo, je mišica. Mišice so zgrajene hierarhično in iz primerljivih elementov. V živih organizmih se krčenje mišic sproži s […]
Ali maščobe res tako škodijo našemu organizmu ?
Maščobe lahko konzumirate brez slabe vesti, seveda ob predpostavki, da jih tudi primerno porabljate oz. kurite.
Vsa skrivnost konzumiranja omega maščobnih kislin se skriva v vnosu pravilnega razmerja v naš organizem.