Your Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

tekstura

TEKSTURA MESA …Kaj je to?

Je tekstura tisti občutek v ustih, ki ga najprej zaznamo ob konzumiranju mesa, poleg vonja? Tekstura je glavna kakovostna  značilnost mesa. Tekstura je pomembna značilnost senzoričnih lastnosti goveda in drugih mišičnih živil ter je uporabna za označevanje prednosti,  podobno kot sta okus in vonj. Torej, ko je beseda o teksturi mesa, konkretno govejega steaka, ocenjujemo […]

steak

KAKO DO HRUSTLJAVO ZAPEČENEGA STEAKA?

Steak naj bo na zunaj lepo na zlato-rjavo-hrustljavo  zapečen, navznoter pa sočen, mehak in pečen po našem okusu. Takšna so naša pričakovanja o popolnem steaku. Zakaj imamo sploh v naši orientaciji, da je zapečen steak boljši, okusnejši? Zato, ker že vemo, kaj pomenijo tkzv. Mailardove reakcije, katere občutno izboljšajo  gurmansko izkušnjo, kot so novi okusi […]

Maillardova reakcija

Zapečeno ali nezapečeno (Maillardova reakcija)

Že dolgo ni več dileme med ljudmi, da hrustljavo zapečena in dišeča štruca kruha bolj privlači, kot pa nasprotno. Pomfri, hrustljavo zapečen ali ne ? Enaka logika velja tudi za zlato zapečeno meso, dišeče in zelo okusno, napram neki nedefinirani površinski mlahavosti. Govorimo o porjavelosti določenih živil oz. o procesu imenovanem Maillardova reakcija, katera se […]

KAJ JE MESO?

Povzeto po knjigi: The Dry Aging Bible. Pri okusnem zaznavanju razlikujemo med okusom, vonjem in aromo. Okus opisuje splošni čutni vtis, ki nastane pri uživanju hrane. Okus je torej vsota okusa (nehlapne sestavine) in vonja (hlapne sestavine), vključuje pa tudi haptične vtise med žvečenjem (tekstura). Hlapne sestavine okusa so arome, ki jih zaznavamo predvsem z […]

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.