Baby Back Ribs, svinjska rebra – zamrznjeno, cca 10 kg
Vsi mesarji vedo, katero je najboljše svinjsko meso. Gre za križna oz. kare rebrca, ki jih dobimo iz svinjskega hrbta, če mu odstranimo mesni del. Na domačih kolinah so se rebrca od »kremenatlca« vedno skuhala ali popekla za večerjo. To meso je bilo res sladko in zelo okusno. Gre za rebrca iz hrbta, in ne potrebušine. Tako imenovani laks kare je treba odrezati od hrbtnih kosti malo bolj »površno« ob mreni, da ostane na kosteh še malce mesa.
Rebra je potrebno odtaljevati v hladilniku (1–2 dneva). Sledi priporočljiva faza odstranitve hrbtne kožice (»silver skin«). Nato rebrca operite in osušite, da bodo primerna za nadaljnjo uporabo. Nikar pa ne odstranjujte vse morebitne odvečne maščobe, kajti pečena maščoba okus mesa samo še izboljša.
Prikazane fotografije so informativne narave in ni nujno, da v celoti odražajo identičnost z dobavljenim blagom po vaših naročilih.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.