Your Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Svinjska rebra na žaru z medom

Preprost recept za pečena rebrca na žaru. Ko so pečena jih namažete z medom in dokončno karamelizirate.

  • 1,5 ure
  • 3/5

Sestavine

Navodila

Žar zakurite, da se oglje dobro razžari, in počakajte, da se ogenj umiri. Žerjavico potem premaknite v kot oziroma na eno stran, saj potrebujemo za ta rebrca nižjo temperaturo za indirektno peko.

Svinjska rebrca osušite s papirnato brisačko in odstranite s spodnje strani »silver skin« ali mrenico. Rebrca solite po okusu, dodajte zrnasti ali fino sekljan česen ter jih rahlo premažite z olivnim oljem.

Rebrca nato položite na žar, čim dlje stran od žerjavice, in jih počasi pecite, občasno obračajte in rahlo mažite z olivnim oljem najmanj 1 uro. Ko začnejo rebrca dobivati zlatorumeno barvo, jih prestavite bližje žerjavici, jih namažite z medom in jih dokončno karamelizirajte.

Dober tek.

Galerija

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.