Gaucho steak

  • Poreklo: Urugvaj
  • Način zorenja: Mokro in suho (kombinirano)
  • Doba zorenja: 75 dni
  • Šifra: gs-st-008

23,40
65,00/kg

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 150€

  • Stari Pisker kvaliteta
  • Vakuumsko pakiranje s hlajeno dostavo
Premium Quality

Gaucho steak

Gaucho steak je v našem primeru bržolni steak brez kosti s poreklom iz Argentine in katere od sosednjih držav Latinske Amerike. Ime je dobil po pastirjih (gavčih), ki so pasli črede na prostranstvih Argentine, Urugvaja … Seveda so meso tega goveda tudi jedli.

Dodatno vrednost že tako zelo okusnim bržolnim steakom doda še geografsko poreklo teh živali. Tam se govedo večino življenjske dobe pase na pašnikih, kamor zračni tokovi prinesejo morsko sol in druge minerale, kar samo še bolj obogati hrano goveda.

Naši gaucho steaki so iz vrste goveda black angus iz Urugvaja. Te živali so pred zakolom krmljene najmanj 150–200 dni, in sicer s suho krmo in žiti, kar njihovo maščobno marmoriranost in na koncu okus samo še izboljša. Gaucho steaki so zelo okusni in zaradi svoje bogate maščobne marmoriranosti tudi sočni. Gaucho steak lahko pripravite na različne načine in vsi so pravilni, če vam tako ustreza.

V gostilni Stari pisker seveda svetujemo klasičen argentinski žar na sadna drva ali bukovo oglje. Lahko pa se odločite tudi za pripravo v ponvi, v pečici, na način sous-vide, za dimljenje itd.

Prikazane fotografije so informativne narave in ni nujno, da v celoti odražajo identičnost z dobavljenim blagom po vaših naročilih.

Mokro in suho (kombinirano) zorjeno, 75 dni

Stari Pisker ocenjuje

Okus:
Zvezdic: 5
Mehkoba:
Zvezdic: 4
Sočnost:
Zvezdic: 4
Več o zorenju mesa in metodah...

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Žival

Bik

Pasma

Charrua Angus

Prehrana

Grain Fed

Pakiranje

Vakuumsko pakiranje v kartonski škatli

Stanje

Sveže

Način zorenja

Mokro in suho

Kat. mesa

I. kategorija

Št. obrata

Rojeno: Urugvaj. Rejeno: Urugvaj. Zaklano: Urugvaj, info o obratu na tel. št. 040 214 470 (Kristijan). Razsekano: Urugvaj, info o obratu na tel. št. 040 214 470 (Kristijan).

Dostava, pakiranje in hramba

Pakiranje: Steaki in ostalo sveže meso je vakuumsko zapakirano v kartonski škatli, ki je pripravljeno za prevoz. Več informacij o pakiranju.

Dostava: Večino naročil dostavimo že v nekaj delovnih dnevih od zabeleženega plačila. Predhodno boste obveščeni o dostavi. V redkih primerih si pridržujemo pravico dostave najkasneje v 7-ih delovnih dneh. Več informacij o dostavi in stroških.

Hramba: Steake in ostalo meso v vakuumski embalaži hranite v hladilniku, pri temperaturi 0-4 ⁰C. Rok uporabnosti je natisnjen na pakiranju. Zamrznjena živila imajo v zamrzovalniku (temperatura -18 ⁰C) priporočen rok uporabe natisnjen na embalaži. Več informacij o hrambi.

Podatki o živilu: Podatki o živilu so na voljo ob dostavi in so skladni z uredbo 14. člena 1169/2011. Zaradi nestabilnih razmer na trgu lahko pride do sprememb pri poreklu artikov. Vse variabilne informacije so vam vedno na voljo na tel. št. 040 214 470 (Kristijan).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Gaucho steak”