Gaucho steak
Gaucho steak je v našem primeru bržolni steak brez kosti s poreklom iz Argentine in katere od sosednjih držav Latinske Amerike. Ime je dobil po pastirjih (gavčih), ki so pasli črede na prostranstvih Argentine, Urugvaja … Seveda so meso tega goveda tudi jedli.
Dodatno vrednost že tako zelo okusnim bržolnim steakom doda še geografsko poreklo teh živali. Tam se govedo večino življenjske dobe pase na pašnikih, kamor zračni tokovi prinesejo morsko sol in druge minerale, kar samo še bolj obogati hrano goveda.
Naši gaucho steaki so iz vrste goveda black angus iz Urugvaja. Te živali so pred zakolom krmljene najmanj 150–200 dni, in sicer s suho krmo in žiti, kar njihovo maščobno marmoriranost in na koncu okus samo še izboljša. Gaucho steaki so zelo okusni in zaradi svoje bogate maščobne marmoriranosti tudi sočni. Gaucho steak lahko pripravite na različne načine in vsi so pravilni, če vam tako ustreza.
V gostilni Stari pisker seveda svetujemo klasičen argentinski žar na sadna drva ali bukovo oglje. Lahko pa se odločite tudi za pripravo v ponvi, v pečici, na način sous-vide, za dimljenje itd.
Prikazane fotografije so informativne narave in ni nujno, da v celoti odražajo identičnost z dobavljenim blagom po vaših naročilih.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.