Sobno temperiran gaucho steak osušite in ga premažite z olivnim oljem. Po obeh straneh ga tudi posolite z grobo morsko soljo. Dno litoželezne ponve namastite s koščkom suho zorjene slanine in steak »na rjavo« zapecite po obeh straneh. Nato dodajte maslo, ga začinite s svežim timijanom in rožmarinom ter začnite oblivati in obračati steak na zmerni temperaturi.
Pečen steak pustite na toplem 5–10 minut. V tem času pa pripravite omako še z govejo osnovo. Rezine gaucho steaka sestavite v prvotno obliko na razgret keramični krožnik (80 °C). Po potrebi dodajte še sol.
Dober tek! Okus gaucho steaka lahko nadgradite še s tradicionalnim južnoameriškim čimičurijem.
Čimičuri omaka:
Za pripravo omake čimičuri v srednje veliki skledi združite kis, sol, česen, čebulo in jalapeno. Dodajte sesekljan koriander, peteršilj, origano, olivno olje, kosmiče rdeče paprike in limonino lupinico. Medtem ko pečete zrezek, naj omaka počiva 10–15 minut.