Gaucho steak je po svojem okusu zelo primeren za to zanimivo gurmansko kombinacijo. Seveda je mogoče uporabiti tudi druge vrste steakov.
Steak je treba pred peko 1–2 uri sobno temperirati. Nato ga osušite in položite v namaščeno ter močno segreto ponev. Dno ponve namastite s slanino lardo, mastjo mangalice oz. z žlico olja. Steak popecite na visoki temperaturi tako, da pridobi lepo zlato rjavo barvo na obeh straneh. Naj vas ne moti nastali dim iz ponve … Predlagamo stopnjo pečenja »rare« oz. »medium rare«, kar pomeni 1 minuta peke za 1 cm debeline steaka na vsaki strani. Medtem ko steak počiva na toplem, pripravite dušeno špinačo.
Vzemite drugo ponev, raztopite maslo in popražite narezan česen, da zarumeni. Nato dodajte svežo špinačo ter jo v 1–2 minutah rahlo dušite. Nato preverite slanost in dodajte malo mletega popra.
Na servirni krožnik dajte dušeno špinačo ter dodajte sočno zapečen gaucho steak in cezarjevo omako. Tej kombinaciji okusov ne manjka nič več, razen dobre družbe in kozarčka dobrega vina. Dober tek.