Your Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Gaucho steak s špinačo in cezarjevo omako

Preprost in slasten recept za gaucho steak v ponvi s špinačno posteljico in cezarjevo omako.

  • 30 Min
  • 3/5
  • 1

Sestavine

Glavna jed

Cezarjeva omaka

Navodila

Gaucho steak je po svojem okusu zelo primeren za to zanimivo gurmansko kombinacijo. Seveda je mogoče uporabiti tudi druge vrste steakov.

Steak je treba pred peko 1–2 uri sobno temperirati. Nato ga osušite in položite v namaščeno ter močno segreto ponev. Dno ponve namastite s slanino lardo, mastjo mangalice oz. z žlico olja. Steak popecite na visoki temperaturi tako, da pridobi lepo zlato rjavo barvo na obeh straneh. Naj vas ne moti nastali dim iz ponve … Predlagamo stopnjo pečenja »rare« oz. »medium rare«, kar pomeni 1 minuta peke za 1 cm debeline steaka na vsaki strani. Medtem ko steak počiva na toplem, pripravite dušeno špinačo.

Vzemite drugo ponev, raztopite maslo in popražite narezan česen, da zarumeni. Nato dodajte svežo špinačo ter jo v 1–2 minutah rahlo dušite. Nato preverite slanost in dodajte malo mletega popra.

Na servirni krožnik dajte dušeno špinačo ter dodajte sočno zapečen gaucho steak in cezarjevo omako. Tej kombinaciji okusov ne manjka nič več, razen dobre družbe in kozarčka dobrega vina. Dober tek.

Galerija

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.