Picanha steak

  • Poreklo: Urugvaj
  • Način zorenja: Mokro
  • Doba zorenja: 90 dni
  • Šifra: ps-st-014

46,19
36,95/kg

(1 mnenje stranke)

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 150€

  • Stari Pisker kvaliteta
  • Vakuumsko pakiranje s hlajeno dostavo
Premium Quality

Picanha steak

Picanha steak se zagotovo uvršča med najokusnejše dele goveda. Velja, da tem boljše je govedo, tem boljša je picanha.

Čeprav je prepoznavna pod različnimi imeni, ta kos mesa še marsikje ni »odkrit«. Popolnoma drugače je v Braziliji, kjer je picanha najbolj priljubljen steak. Pravi rez picanhe je samo tisti, ki je v celoti prekrit z 1–2 cm maščobne plasti, katere del se pri peki stopi, preostanek pa se slastno zaužije skupaj z mesom. Zato je najpomembnejše, da začnete picanho vedno peči na maščobni strani. Picanha ni mišica, ki bi bila v življenju goveda pretirano aktivna, posledica pa je neverjetna nežnost okusa tega mesa. Maščobna plast pa je pika na i, ki temu steaku doda značilen in tako odličen okus.

Picanha se ne uvršča med »mehke« steake, je pa med najokusnejšimi. Primerna je tudi za mokro in suho zorenje.

Mokro zorjeno, 90 dni

Stari Pisker ocenjuje

Okus:
Zvezdic: 5
Mehkoba:
Zvezdic: 4
Sočnost:
Zvezdic: 5
Več o zorenju mesa in metodah...

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Žival

Bik

Pasma

Charrua Angus

Prehrana

Grain Fed

Pakiranje

Vakuumsko pakiranje v kartonski škatli

Stanje

Sveže

Način zorenja

Mokro

Kat. mesa

III. kategorija

Št. obrata

Rojeno: Urugvaj. Rejeno: Urugvaj. Zaklano: Urugvaj, info o obratu na tel. št. 040 214 470 (Kristijan). Razsekano: Urugvaj, info o obratu na tel. št. 040 214 470 (Kristijan).

Dostava, pakiranje in hramba

Pakiranje: Steaki in ostalo sveže meso je vakuumsko zapakirano v kartonski škatli, ki je pripravljeno za prevoz. Več informacij o pakiranju.

Dostava: Večino naročil dostavimo že v nekaj delovnih dnevih od zabeleženega plačila. Predhodno boste obveščeni o dostavi. V redkih primerih si pridržujemo pravico dostave najkasneje v 7-ih delovnih dneh. Več informacij o dostavi in stroških.

Hramba: Steake in ostalo meso v vakuumski embalaži hranite v hladilniku, pri temperaturi 0-4 ⁰C. Rok uporabnosti je natisnjen na pakiranju. Zamrznjena živila imajo v zamrzovalniku (temperatura -18 ⁰C) priporočen rok uporabe natisnjen na embalaži. Več informacij o hrambi.

Podatki o živilu: Podatki o živilu so na voljo ob dostavi in so skladni z uredbo 14. člena 1169/2011. Zaradi nestabilnih razmer na trgu lahko pride do sprememb pri poreklu artikov. Vse variabilne informacije so vam vedno na voljo na tel. št. 040 214 470 (Kristijan).

1 mnenje za Picanha steak

  1. Blaž Cokan (preverjena stranka)

    Picanha, ki sem jo prejel, je bila v splošnem zelo mehka in izrednega okusa. Vsekakor vredna svojega denarja. Pri dotičnemu kosu je bil le najdebelejši del v širini 4cm razmeroma trd zaradi opne. Trši del je bil verjetno posledica zelo velikega kosa Picanha-je zato je verjetno bolj smiselno, da se izbere manjše kose.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja