Picanha steak
Picanha steak se zagotovo uvršča med najokusnejše dele goveda. Velja, da tem boljše je govedo, tem boljša je picanha.
Čeprav je prepoznavna pod različnimi imeni, ta kos mesa še marsikje ni »odkrit«. Popolnoma drugače je v Braziliji, kjer je picanha najbolj priljubljen steak. Pravi rez picanhe je samo tisti, ki je v celoti prekrit z 1–2 cm maščobne plasti, katere del se pri peki stopi, preostanek pa se slastno zaužije skupaj z mesom. Zato je najpomembnejše, da začnete picanho vedno peči na maščobni strani. Picanha ni mišica, ki bi bila v življenju goveda pretirano aktivna, posledica pa je neverjetna nežnost okusa tega mesa. Maščobna plast pa je pika na i, ki temu steaku doda značilen in tako odličen okus.
Picanha se ne uvršča med »mehke« steake, je pa med najokusnejšimi. Primerna je tudi za mokro in suho zorenje.
Prikazane fotografije so informativne narave in ni nujno, da v celoti odražajo identičnost z dobavljenim blagom po vaših naročilih.
Blaž Cokan (preverjena stranka) –
Picanha, ki sem jo prejel, je bila v splošnem zelo mehka in izrednega okusa. Vsekakor vredna svojega denarja. Pri dotičnemu kosu je bil le najdebelejši del v širini 4cm razmeroma trd zaradi opne. Trši del je bil verjetno posledica zelo velikega kosa Picanha-je zato je verjetno bolj smiselno, da se izbere manjše kose.