Your Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Picanha steak v ponvi s smetanovo omako

Na opisan način lahko flambirate v ponvi tudi druge steake, npr. T-bone, ribeye, rumpsteak, pljučni file itd.

  • 30 Min
  • 4/5

Sestavine

Navodila

Picanho nežno osušite s papirnato brisačo. Zaželeno je, da je meso pred peko približno 1 uro na sobni temperaturi. Želeno število rezin (2–2,5 cm) odrežite pravokotno na mišična tkiva v mesu ter jih začinite s soljo in poprom.

Segrejte ponev, z dodatno maščob lardo, odrezano od kosa picanhe, ali olivno olje in steake položite v ponev. Pecite 2–3 minute na vsaki strani glede na želeno stopnjo pečenja. Mesu dodajte v ponev česen, maslo in rožmarin. Vse skupaj med pečenjem oblivajte preko mesa. Meso odstavite, da se spočije, medtem pa pripravite omako.

Trde sestavine v ponvi s precejanjem odstranite, nato pri nizkem ognju previdno dodajte konjak in vse skupaj flambirajte, dokler alkohol ne izgori in plamen ugasne. Na koncu dodajte smetano in omako pomešajte z metlico. Steak narežite na rezine in položenega v omaki postrezite gostom.

Na zgoraj opisan način lahko flambirate v ponvi tudi druge steake, npr. T-bone, ribeye, rumpsteak, pljučni file itd.

Galerija

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.