Picanho nežno osušite s papirnato brisačo. Zaželeno je, da je meso pred peko približno 1 uro na sobni temperaturi. Želeno število rezin (2–2,5 cm) odrežite pravokotno na mišična tkiva v mesu ter jih začinite s soljo in poprom.
Segrejte ponev, z dodatno maščob lardo, odrezano od kosa picanhe, ali olivno olje in steake položite v ponev. Pecite 2–3 minute na vsaki strani glede na želeno stopnjo pečenja. Mesu dodajte v ponev česen, maslo in rožmarin. Vse skupaj med pečenjem oblivajte preko mesa. Meso odstavite, da se spočije, medtem pa pripravite omako.
Trde sestavine v ponvi s precejanjem odstranite, nato pri nizkem ognju previdno dodajte konjak in vse skupaj flambirajte, dokler alkohol ne izgori in plamen ugasne. Na koncu dodajte smetano in omako pomešajte z metlico. Steak narežite na rezine in položenega v omaki postrezite gostom.
Na zgoraj opisan način lahko flambirate v ponvi tudi druge steake, npr. T-bone, ribeye, rumpsteak, pljučni file itd.