Pljučni file

  • Poreklo: Španija
  • Način zorenja: Mokro
  • Doba zorenja: 30 dni
  • Šifra: ps-st-015

10,22
55,94/kg

Počisti

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 150€

  • Stari Pisker kvaliteta
  • Vakuumsko pakiranje s hlajeno dostavo
Premium Quality

Pljučni file

To je maligna mišica v govedu oziroma sta dve – ena na vsaki strani trupa –, ki sta skoraj nefunkcionalni, sta v mirovanju, razen kadar se žival goni.

Zato so za to mišico značilna mehko in nemastno tkivo ter visoka cena, kar pa ji ne odvzame primata prvega med prvimi med najaktualnejšimi govejimi steaki. Tako bo tudi ostalo, saj se lahko uživa surova (tatarec, karpačo itd.), pečena na različne načine in je združljiva z drugimi dobrimi okusi od kaviarja in tartufov. Ti steaki prihajajo iz zaobljenega dela mišice, kar je razlog za njihovo prepoznavno in lepo cilindrično obliko. V primerjavi z drugimi govejimi steaki ima pljučni file zelo blag goveji vonj.

Tekstura pljučnega fileja je tako mehka, da je nož pri uživanju popolnoma odveč, saj jo z lahkoto prerežejo že vilice, meso pa se kar samo topi v ustih. Suho zorenje (do 30 dni) njen okus samo še izboljša, zato je škoda v gurmanskem smislu zamuditi to nadvse dobrodošlo nadgradnjo. K pojedini s pljučnim filejem se odlično priležejo mehka rdeča vina, npr. cabernet.

Mokro zorjeno, 30 dni

Stari Pisker ocenjuje

Okus:
Zvezdic: 4
Mehkoba:
Zvezdic: 5
Sočnost:
Zvezdic: 3
Več o zorenju mesa in metodah...

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Žival

Krava

Pasma

Rubia Gallega ali Frisona

Prehrana

Grass Fed

Pakiranje

Vakuumsko pakiranje v kartonski škatli

Stanje

Sveže

Dostava, pakiranje in hramba

Pakiranje: Steaki in ostalo sveže meso je vakuumsko zapakirano v kartonski škatli, ki je pripravljeno za prevoz. Več informacij o pakiranju.

Dostava: Večino naročil dostavimo že v nekaj delovnih dnevih od zabeleženega plačila. Predhodno boste obveščeni o dostavi. V redkih primerih si pridržujemo pravico dostave najkasneje v 7-ih delovnih dneh. Več informacij o dostavi in stroških.

Hramba: Steake in ostalo sveže meso v vakuumski embalaži hranite v hladilniku na temperaturi 0 - 4°C. Rok uporabnosti je 7 dni. Več informacij o hrambi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pljučni file”