Shopping Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Pljučni file v ponvi z zelišči

Ne pozabite na omako iz ponve in pečen česen. Del česna pretlačite, dodajte precejeno omako iz ponve ter še kaj po lastenm okusu, prevrite in imeli boste še dodatno nadgradnjo okusov pljučnega fileja.

  • 30 Min
  • 2/5
  • 2

Sestavine

Navodila

Steak začinite s soljo, grobo mletim poprom in ga nato popecite na močno segretem olivnem olju, da dobite na površini lepo porjavelo barvo. Pomembno je, da s tem karamelizirate zunanjo plast fileja in preprečite izgubo mesnega soka med nadaljnjo peko.

Če pečete manjši file, ga dokončajte kar v ponvi, sicer pa za to, da ga približate želeni končni stopnji pečenja, uporabite pečico (180 °C). V nadaljevanju dodajte v ponev 2 žlici masla, 10 strokov česna in vejice svežega timijana. Z marinirano mešanico masla in olivnega olja oblijte pljučni file v zaključnem delu pečenja. Pazite, da te mešanice ne prežgete, zato naj bo toplota manjša.

Pred postrežbo pustite file najmanj 5 minut počivati, da se notranje silnice od peke umirijo. Dober tek. Ne pozabite na omako iz ponve in pečen česen. Del česna pretlačite, dodajte precejeno omako iz ponve ter še kaj po svojem okusu, prevrite in imeli boste še dodatno nadgradnjo okusov pljučnega fileja.

Galerija

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.