Your Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Pljučni file na žaru

Pomembno je, da v kosu fileja, ki ga pečete na žaru po klasični metodi, ohranite notranjo sočnost mesa. Priporočamo 200 - 250 g na osebo.

  • 30 Min
  • 2/5

Navodila

Kos pljučnega fileja postavite na rešetko, najprej na prečno odrezano ploskev. Peče naj se naoljen na neposrednem ognju do zlato rjave barve, nato popecite tudi drugo prečno ploskev, približno 1 minuto na vsaki strani. Peko nadaljujte na cilindričnem delu pljučnega fileja z zaporednim obračanjem po celem obsegu.

Meso posolite z grobo morsko soljo in po želji dodajte še grobo mešanico poprov. Če pečete večji kos pljučnega fileja, bo proces pečenja na žaru smiselno dokončati na posrednem ognju. Vsekakor pljučnega fileja ne smete prepeči. Predlagamo stopnje pečenja »rare«, »medium rare« ali »medium«.

Pomembno je, da v kosu fileja, ki ga pečete na žaru po klasični metodi, ohranite notranjo sočnost mesa. Priporočamo 200 – 250 g na osebo.

Galerija

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.