Porterhouse steak

  • Poreklo: Španija
  • Način zorenja: Suho
  • Doba zorenja: 90 dni
  • Šifra: phs-st-016

38,97
59,94/kg

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 150€

  • Stari Pisker kvaliteta
  • Vakuumsko pakiranje s hlajeno dostavo
Premium Quality

Porterhouse steak

To je zagotovo najokusnejši goveji steak in je zelo podoben steaku T-bone. Od slednjega se razlikuje po večjem vsebovanem delu pljučnega fileja. Sestavljen je torej iz dveh različnih mišic, ki sta si različni tudi po okusu:

  • Manjšinski del s pljučnim filejem je mehak in preprostega okusa.
  • Drugi del, imenovan tudi »New York Strip«, označujeta zelo dober okus in sočnost, predvsem če je tudi lepo maščobno marmoriran.

Torej, imate dva »različna« steaka v enem samem kosu debeline 2,5–4(5) cm. Odločite se za suho zorjen steak z bogatim okusom, debelejšega reza. Pripravite ga lahko na različne načine. Mi seveda svetujemo »klasiko«, to je žar z žerjavico iz sadnega drevja oz. bukovega oglja (ne briket).

Lahko se odločite tudi za ponev, pečico, način sous-vide, dimljenje …

Prikazane fotografije so informativne narave in ni nujno, da v celoti odražajo identičnost z dobavljenim blagom po vaših naročilih.

Suho zorjeno, 90 dni

Stari Pisker ocenjuje

Okus:
Zvezdic: 5
Mehkoba:
Zvezdic: 4
Sočnost:
Zvezdic: 4
Več o zorenju mesa in metodah...

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Žival

Krava

Pasma

Rubia Gallega ali Frisona

Prehrana

Grass Fed

Pakiranje

Vakuumsko pakiranje v kartonski škatli

Stanje

Sveže

Način zorenja

Suho

Kat. mesa

I. kategorija

Št. obrata

Rojeno: Španija. Rejeno: Španija. Zaklano: Španija, info o obratu na tel. št. 040 214 470 (Kristijan). Razsekano: Španija, info o obratu na tel. št. 040 214 470 (Kristijan).

Dostava, pakiranje in hramba

Pakiranje: Steaki in ostalo sveže meso je vakuumsko zapakirano v kartonski škatli, ki je pripravljeno za prevoz. Več informacij o pakiranju.

Dostava: Večino naročil dostavimo že v nekaj delovnih dnevih od zabeleženega plačila. Predhodno boste obveščeni o dostavi. V redkih primerih si pridržujemo pravico dostave najkasneje v 7-ih delovnih dneh. Več informacij o dostavi in stroških.

Hramba: Steake in ostalo meso v vakuumski embalaži hranite v hladilniku, pri temperaturi 0-4 ⁰C. Rok uporabnosti je natisnjen na pakiranju. Zamrznjena živila imajo v zamrzovalniku (temperatura -18 ⁰C) priporočen rok uporabe natisnjen na embalaži. Več informacij o hrambi.

Podatki o živilu: Podatki o živilu so na voljo ob dostavi in so skladni z uredbo 14. člena 1169/2011. Zaradi nestabilnih razmer na trgu lahko pride do sprememb pri poreklu artikov. Vse variabilne informacije so vam vedno na voljo na tel. št. 040 214 470 (Kristijan).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Porterhouse steak”