Porterhouse steak
To je zagotovo najokusnejši goveji steak in je zelo podoben steaku T-bone. Od slednjega se razlikuje po večjem vsebovanem delu pljučnega fileja. Sestavljen je torej iz dveh različnih mišic, ki sta si različni tudi po okusu:
- Manjšinski del s pljučnim filejem je mehak in preprostega okusa.
- Drugi del, imenovan tudi »New York Strip«, označujeta zelo dober okus in sočnost, predvsem če je tudi lepo maščobno marmoriran.
Torej, imate dva »različna« steaka v enem samem kosu debeline 2,5–4(5) cm. Odločite se za suho zorjen steak z bogatim okusom, debelejšega reza. Pripravite ga lahko na različne načine. Mi seveda svetujemo »klasiko«, to je žar z žerjavico iz sadnega drevja oz. bukovega oglja (ne briket).
Lahko se odločite tudi za ponev, pečico, način sous-vide, dimljenje …
Prikazane fotografije so informativne narave in ni nujno, da v celoti odražajo identičnost z dobavljenim blagom po vaših naročilih.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.