Dober, že velikokrat preizkušen francoski recept za pripravo našega steaka v ponvi vas zagotovo ne bo razočaral. Litoželezno ponev lahko postavite na štedilnik oz. kar na razgreti žar.
Sobno temperiran porterhouse steak pustite na toplem vsaj eno uro. Pred peko ga po obeh straneh nasolite z grobo soljo, potem lahko dodate tudi mešanico grobo zdrobljenih poprov, kar skupaj dobro vtisnete v steak z obeh strani. Steak popecite na vročem topljenem maslu do rjave barve na obeh straneh, a pazite, da ne prežgete masla. Nato dodajte še malce več masla, glavo ali dve olupljenih strokov česna ter šopek svežega timijana.
Steak oblivajte in ga občasno obračajte. Stroke česna popecite do zlate barve ter jih v nadaljevanju pustite na vrhu steaka, da se ne prepečejo. Če je porterhouse steak debel približno 3 cm, ga pecite skupaj 7–10 min, odvisno od želene stopnje pečenosti.
Pečeni steak vzemite iz ponve in ga pustite počivati vsaj 10 minut. Med tem časom dokončajte masleno francosko omako in po potrebi še dodatno zarumenite stroke česna, da postanejo zlato obarvani. Steak razrežite na tanke rezine (7–10 mm) ter jih na do 80 °C ogretem keramičnem krožniku sestavite skupaj s kostjo v prvotno obliko. Rezinam steaka dodajte stroke česna, kakšno vejico svežega rožmarina, timijana ter oblijte z reducirano masleno omako iz ponve. Dober tek!