Premijski wagyu steak lahko pripravite tudi v ponvi, na način robespiere.
Steak najprej sobno temperirajte eno uro ali več in ga nato na hitro zlato popecite v mariniranem olivnem olju, s stroki česna in šopkom svežega rožmarina. Steak popecite na stopnjo »blue« oz. na 25–28 °C notranje temperature in ga pustite počivati 5 minut na toplem.
Če se je olje »prežgalo«, za nadaljevanje uporabite drugo ponev, kjer žlico ali dve olivnega olja znova marinirate s 5 stroki česna in šopkom svežega rožmarina. Predpečen steak razrežite na 5–6 mm debele rezine, in sicer prečno na smer notranjih mišičnih vlaken.
Mariniranemu olju dodajte malo masla, noževo konico dijonske gorčice in 1 žlico črnega vina, da vse skupaj malenkost povre. V to omako v ponvi položite rezine steaka, da se dodatno marinirane pečejo še dodatno minuto. Steak je pečen, ko se na površini rezin steaka zaznajo kapljice notranjega soka.
Kot prilogo si pripravite rezine pečenega česnovega kruha ter si privoščite kozarec dobrega rdečega vina. Dober tek.