Wagyu steak potrebuje »samo« pravi žar in dobro sol. Ta premijska vrsta steaka je res nekaj posebnega. Pred peko steaka wagyu ga sobno temperirajte najmanj eno uro, lahko tudi dlje.
Steak osušite in ga rahlo posolite z grobo morsko soljo. Pecite ga na srednje vročem žaru s sadnim drevjem ali bukovim ogljem (ne briketi). Glede na strukturo in maščobno marmoriranost se to meso hitreje speče kot druga običajna govedina. Predlagamo vam stopnjo pečenja »rare« ali »medium rare«, zapečete ga lahko tudi močneje, vendar s tem izgubite tisto najboljše. Za 3 cm debel steak wagyu potrebujete približno 2–3 minute na vsaki strani, odvisno od želene mstopnje pečenja.
Pečen steak pustite počivati na toplem vsaj 10 minut. Za prilogo si lahko pripravite pire s tartufi, cele gobe na žaru z dodatkom tržaške omake s smetano, ne pozabite na kozarček najboljšega rdečega vina – vaša gurmanska izkušnja bo popolna. Dober tek!