Steak pred peko 1 uro temperirajte na sobni temperaturi. Pecite ga na močni žerjavici, po principu 1 cm debeline steaka pomeni 1 minuta peke na vsaki strani. Po peki ne pozabite na počivanje mesa, polovico časa kolikor se je pekel. Režite ga pravokotno na smer vzdolžnih mišičnih vlaken, v nasprotnem primeru bo meso težko zvečljivo.
Wagyu striploin steak z vinsko omako in šparglji
Predstavljamo vam odličen recept za Wagyu striploin steak z vinsko omako in šparglji, meso goveda Wagyu se po kvaliteti in okusu uvršča v sam svetovni vrh.
Sestavine
Produkti
Navodila
Šparglje pred pripravo dobro operite, po potrebi tudi olupite in odrežite oleseneli del. Med peko na zmerni vročini jih rahlo premažite z olivnim oljem in solite.
Vinsko omako pripravite po receptu na steakshop.si.
Galerija
Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.