Ribeye steak
Bržolni steak se ponaša z naslovom najbolj zaželenega govejega steaka. Njegovo tkivo je zelo maščobno marmorirano, kar pomeni pri pravilno pečenem steaku na žaru tudi maksimalno dober okus.
Pravi ljubitelji steakov prisegajo na stopnjo pečenja »rare«, »medium rare« oz. največ »medium«. Daljše pečenje bi pokvarilo kakovost steaka. Bržolni steak je zagotovo najbolj maščobno zamaščen izmed vseh steakov iz hrbta goveda. Zato je primeren za ljubitelje mastnih in sočnih steakov. To je seveda dobra karakteristika steaka, kajti pravilno pečena maščoba dvigne okus skupaj z mesnim delom na visoko raven, kar ljubitelji steakov tudi pričakujemo
Ker je bržolni steak sestavljen iz različnih mišic, je smiselno prepoznati okuse teh in jih uživati ločeno, kar samo še obogati kulinarično izkušnjo. Za pripravo tega steaka je najprimernejši dober klasični žar, lahko ga pripravite tudi v ponvi, v pečici, z dimljenjem, na način sous-vide …
Prikazane fotografije so informativne narave in ni nujno, da v celoti odražajo identičnost z dobavljenim blagom po vaših naročilih.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.