Steak je najbolje speči na klasičnem žaru na sadna drva ali bukovo oglje, ne z briketi. Ribeye steak je po svoji sestavi že dobro maščobno marmoriran.
Pred peko ga je treba sobno temperirati najmanj eno uro. Grobi morski soli dodajte mešanico zdrobljenih poprov, malenkost rjavega sladkorja in vse skupaj zgnetite (zmešajte) v možnarju. Steak premažite po obeh straneh z olivnim oljem ter ga začinite s predhodno opisano mešanico začimb.
Preden postavite steak na rešetko, poskrbite, da je čista in ustrezno razgreta ter namaščena s kosom slanine. Steak začnite peči na najbolj vročem delu rešetke, da beljakovine hitro zakrknejo. Glede na želeno stopnjo pečenja steaka se boste odločili tudi za ustrezen režim pečenja. Če ste se odločili za končno stopnjo pečenja »medium rare«, potem pecite na vsak cm debeline steaka 1 minuto na vsaki strani, torej 2,5 cm debel steak pečete približno 2–2,5 minute na vsaki strani.
Prav mojstri žara obračajo steake na rešetki samo enkrat. Seveda je v tem primeru treba imeti rešetko žara nameščeno poševno, da lahko steak po začetni najmočnejši temperaturi žerjavice malce umaknete« in ga varno dopečete na prvi strani. Steaka med peko nikakor ne pokrivajte z nobenim pokrovom
Steak potrebuje samo pravi beli žar vaše žerjavice. Pečen ribeye steak se mora nato še 5–10 minut odpočiti na toplem, da bi bil primeren za uživanje. Dodajte mu še plošček kakovostnega zeliščnega masla in … dober tek!