Sobno temperiranemu ribeye steaku s kostjo odrežite košček ali dva maščobe, da boste z njo namastili dno ponve, v kateri boste pozneje spekli steak. Torej namastite dno ponve, dobro odprite plin in začnite peči. Malo boste sicer »zadimili« prostor, a drugače ne gre.
Steaka v ponvi nikakor ne premikajte, da lahko na prvi strani lepo hrustljavo zlato porjavi. Nato steak obrnite in ga enako popecite še na drugi strani. Nato zlato obarvani steak vzemite iz ponve in ga pustite na toplem.
V drugo ponev nalijte 1 dl telečje ali goveje jušne osnove in jo zavrite, da bi malo pozneje dodali steak. Znižajte moč plamena, v ponev zlijte ostanek stopljene steak maščobe (če ni prežgana) in dovolj masla, da se ob steaku hitro stopi. Maslu dodajte še vejico svežega rožmarina in nekaj strokov česna. S to stopljeno mešanico nato oblivajte ribeye steak do želene stopnje pečenosti.
Pazite, da steaka ne prepečete, ker si s tem prikrajšate užitek. Ko na površini steaka zagledate prvo pojavljanje kapljic notranjega mesnega soka, ste skoraj pri koncu pečenja. Z vbodnim termometrom izmerite notranjo temperaturo steakov in ustrezno reagirajte. Steak znova vzemite iz ponve, da se po peki še malo spočije, nato pa v miru dokončajte omako, s katero boste okus steaka samo še obogatili.