Tomahawk steak
Tomahawk steak je priljubljena izpeljanka iz bržolnega steaka (ribeye) s podaljšano rebrno kostjo. Iztegnjeno golo rebro še poveličuje mogočnost enega izmed najokusnejših govejih steakov.
Tomahawk rez govejega hrbta se nanaša na del med šestim in 12. rebrom, posamezni steak naj bi bil debel 3–5 cm. Končna očiščena oblika tega steaka se razlikuje od dežele do dežele. V gostilni Stari pisker ohranjamo celoten obseg bržole in s tem tudi bogastvo različnih okusov posameznih mišic in maščobnega tkiva, iz česar je ta del govejega hrbta v anatomskem smislu tudi sestavljen.
Pravi tomahawk steak je samo suho zorjeni tomahawk steak. Doba zorenja je seveda odvisna od vrste in starosti živali. Pri nas jih suho zorimo do 100 dni, jih skrbno konfekcioniramo in ponudimo gostom. Pripravite ga lahko na različne načine, in sicer od najprimernejšega žara do pečice. Če ste za eksotiko, ga lahko popečete tudi direktno na žerjavici (Cavemen style) in do konca spečete visečega nad žerjavico.
Predlagana stopnja pečenja je »rare«, »medium rare« oz. največ »medium«. Pečenega je smiselno »odpreti« ločeno po posameznih mišicah, kajti tako boste nagrajeni z različnimi okusi.
Prikazane fotografije so informativne narave in ni nujno, da v celoti odražajo identičnost z dobavljenim blagom po vaših naročilih.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.