Postani #STEAKMAJSTER! Organiziramo izobraževanja in pokušino pravih žar dobrot po celi Sloveniji. Več info...

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Tomahawk steak v pečici

Če imate možnost, Tomahawk steak pecite najprej na žaru, da na obeh straneh hrustljavo zlato zarumeni. To sicer lahko storite tudi v močno razgreti litoželezni ponvi.

  • 45 Min
  • 4/5

Navodila

Izberite si 3–5 cm debel suhozorjen tomahawk steak, če lahko, meso starega vola oz. stare dopitane krave mesne linije. To meso je namreč zelo okusno. Takšen steak bo zagotovo še polepšal vaše vesele trenutke z družino in prijatelji.

Sobno temperiran steak posolite z grobo soljo na obeh straneh ter dodajte še grobo mešanico poprov. Če lahko, Tomahawk steak pecite najprej kar na žaru, da na obeh straneh hrustljavo zlato zarumeni. To sicer lahko storite tudi v močno razgreti litoželezni ponvi.

Popečen tomahawk steak položite v ustrezen pekač, naoljen s topljeno suho zorjeno govejo maščobo (lardo), oz. na segretem olivnem olju. Dodajte 2–3 žlice nesoljenega masla in ga stopite, s tem pa steak tudi občasno oblivajte. V pekač dodajte še svež timijan in rožmarin, 1–2 pekoča čilija, prerezano šalotko in 2 prirezani glavi domačega česna. Steak specite do želene stopnje, npr. »rare«, »medium rare« ali največ »medium«.

Sledi obvezno počivanje pečenega tomahawk steaka na toplem najmanj 10 minut. V tem času lahko omako iz pekača končate. Odstranite začimbe in preostalo, v marinirano omako stisnite del pečenega česna, dodajte malo dijonske gorčice in med prevretjem dodajte še malenkost kisle smetane, da se omaka zgosti.

Meso najprej na deski obrežite od kosti in ga narežite na 7–10 mm debele rezine, in sicer prečno na vzdolžno smer poteka mišičnih vlaken. Nato steak na vročem pladnju znova sestavite skupaj s kostjo, prekontrolirajte slanost in dodajte pripravljeno omako. Če želite, lahko narezan tomahawk steak skupaj z omako tudi flambirate. Vse skupaj prelijte po rezinah steak omake s segretim in gorečim konjakom.

Pa dober tek!

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.