Club steak – Rubia Gallega
Club steak je na visokem hrbtu goveda, med bržolnim in delom hrbta živali, kjer se začne pljučni file. Označuje ga v črko »L« oblikovana kost.
Je lepo maščobno marmoriran (manj kot ribeye) in je po okusu zelo blizu T-bone steaku, na hrbtnem delu. Club steak se uvršča v skupino steakov, ki so prepoznavni kot zelo okusni in sočni, k čemur prispeva tudi maščobna marmoriranost mesnega tkiva. Ta steak lahko pripravite na različne načine, najprimernejši je klasičen žar na žerjavici iz sadnega drevja ali bukovega oglja (ne briketi).
Govedo Rubia gallega spada med najboljše vrste v svetovnem merilu. Za steake se uporablja meso dopitanih krav mesne linije, starih od 6 -14 let. Skozi vse svoje življenje se pašejo na sočnih travnikih, brez antibiotikov in hormonov – le naravna vzreja. Ti steaki spadajo v sam svetovni vrh po kvaliteti in okusu, pobirajo svetovne medalje po restavracijah v Londonu! To so steaki za gurmane, suho zorjeni min 100 dni.
Club steak pecite na kvalitetnem žaru, po možnosti na bukova ali sadna drva. Svetujemo vam stopnjo pečenja »medium rare«, kasneje pa si lahko rezine po želji tudi dopečete na namiznem gorilniku. Popečete ga lahko tudi v ponvi, pečici, ga dimite, pripravite s tehniko sous-vide, … Kot začimbo dodajte samo grobo morsko sol. Steak je pred peko nujno potrebno sobno temperirati, po peki in pred rezanjem pa naj počiva še 10 minut. Vedno režite prečno glede na potek notranjih mišičnih vlaken in po posameznih mišicah, saj se vsaka mišica razlikuje po strukturi in okusu.
K pečenem steaku se odlično podajo kombinacije z:
- olivnim oljem in malo limone
- olivnim oljem s tartufi
- malenkost kisle smetane in kaviarjem
- zeliščnim maslom
Prikazane fotografije so informativne narave in ni nujno, da v celoti odražajo identičnost z dobavljenim blagom po vaših naročilih.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.