Porterhouse steak – Rubia Gallega
To je zagotovo najokusnejši goveji steak in je zelo podoben steaku T-bone. Od slednjega se razlikuje po večjem vsebovanem delu pljučnega fileja. Sestavljen je torej iz dveh različnih mišic, ki sta si različni tudi po okusu:
- Manjšinski del s pljučnim filejem je mehak in preprostega okusa.
- Drugi del, imenovan tudi »New York Strip«, označujeta zelo dober okus in sočnost, predvsem če je tudi lepo maščobno marmoriran.
Torej, imate dva »različna« steaka v enem samem kosu debeline 2,5–4(5) cm. Odločite se za suho zorjen steak z bogatim okusom, debelejšega reza.
Govedo Rubia gallega spada med najboljše vrste v svetovnem merilu. Za steake se uporablja meso dopitanih krav mesne linije, starih od 6 -14 let. Skozi vse svoje življenje se pašejo na sočnih travnikih, brez antibiotikov in hormonov – le naravna vzreja. Ti steaki spadajo v sam svetovni vrh po kvaliteti in okusu, pobirajo svetovne medalje po restavracijah v Londonu! To so steaki za gurmane, suho zorjeni min 100 dni.
Porterhouse steak pecite na kvalitetnem žaru, po možnosti na bukova ali sadna drva. Svetujemo vam stopnjo pečenja »medium rare«, kasneje pa si lahko rezine po želji tudi dopečete na namiznem gorilniku. Kot začimbo dodajte samo grobo morsko sol. Steak je pred peko nujno potrebno sobno temperirati, po peki in pred rezanjem pa naj počiva še 10 minut. Vedno režite prečno glede na potek notranjih mišičnih vlaken in po posameznih mišicah, saj se vsaka mišica razlikuje po strukturi in okusu.
K pečenem steaku se odlično podajo kombinacije z:
- olivnim oljem in malo limone
- olivnim oljem s tartufi
- malenkost kisle smetane in kaviarjem
- zeliščnim maslom
Prikazane fotografije so informativne narave in ni nujno, da v celoti odražajo identičnost z dobavljenim blagom po vaših naročilih.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.