Ribeye steak – Rubia Gallega

  • Poreklo: Španija
  • Način zorenja: Suho
  • Doba zorenja: 100 dni
  • Šifra: rsrg-st-035

53,25
71,00/kg

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 150€

  • Stari Pisker kvaliteta
  • Vakuumsko pakiranje s hlajeno dostavo
Premium Quality

Ribeye steak – Rubia Gallega

Bržolni steak se ponaša z naslovom najbolj zaželenega govejega steaka. Njegovo tkivo je zelo maščobno marmorirano, kar pomeni pri pravilno pečenem steaku na žaru tudi maksimalno dober okus.

Pravi ljubitelji steakov prisegajo na stopnjo pečenja »rare«, »medium rare« oz. največ »medium«. Daljše pečenje bi pokvarilo kakovost steaka. Bržolni steak je zagotovo najbolj maščobno zamaščen izmed vseh steakov iz hrbta goveda. Zato je primeren za ljubitelje mastnih in sočnih steakov. To je seveda dobra karakteristika steaka, kajti pravilno pečena maščoba dvigne okus skupaj z mesnim delom na visoko raven, kar ljubitelji steakov tudi pričakujemo.

Govedo Rubia gallega spada med najboljše vrste v svetovnem merilu. Za steake se uporablja meso dopitanih krav mesne linije, starih od 6 -14 let. Skozi vse svoje življenje se pašejo na sočnih travnikih, brez antibiotikov in hormonov – le naravna vzreja. Ti steaki spadajo v sam svetovni vrh po kvaliteti in okusu, pobirajo svetovne medalje po restavracijah v Londonu! To so steaki za gurmane, suho zorjeni min 100 dni.

Ker je bržolni steak sestavljen iz različnih mišic, je smiselno prepoznati okuse teh in jih uživati ločeno, kar samo še obogati kulinarično izkušnjo. Ribeye steak pecite na kvalitetnem žaru, po možnosti na bukova ali sadna drva. Svetujemo vam stopnjo pečenja »medium rare«, kasneje pa si lahko rezine po želji tudi dopečete na namiznem gorilniku. Popečete ga lahko tudi v ponvi, pečici, ga dimite, pripravite s tehniko sous-vide, … Kot začimbo dodajte samo grobo morsko sol.

Steak je pred peko nujno potrebno sobno temperirati, po peki in pred rezanjem pa naj počiva še 10 minut. Vedno režite prečno glede na potek notranjih mišičnih vlaken in po posameznih mišicah, saj se vsaka mišica razlikuje po strukturi in okusu.

K pečenem steaku se odlično podajo kombinacije z:

  • olivnim oljem in malo limone
  • olivnim oljem s tartufi
  • malenkost kisle smetane in kaviarjem
  • zeliščnim maslom

Prikazane fotografije so informativne narave in ni nujno, da v celoti odražajo identičnost z dobavljenim blagom po vaših naročilih.

Suho zorjeno, 100 dni

Stari Pisker ocenjuje

Okus:
Zvezdic: 5
Mehkoba:
Zvezdic: 5
Sočnost:
Zvezdic: 5
Več o zorenju mesa in metodah...

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Žival

Krava

Starost živali

6-14 let

Pasma

Rubia Gallega

Prehrana

Grass Fed

Pakiranje

Vakuumsko pakiranje v kartonski škatli

Stanje

Sveže

Način zorenja

Suho

Kat. mesa

I. kategorija

Št. obrata

Rojeno: Španija. Rejeno: Španija. Zaklano: Španija, info o obratu na tel. št. 040 214 470 (Kristijan). Razsekano: Španija, info o obratu na tel. št. 040 214 470 (Kristijan).

Dostava, pakiranje in hramba

Pakiranje: Steaki in ostalo sveže meso je vakuumsko zapakirano v kartonski škatli, ki je pripravljeno za prevoz. Več informacij o pakiranju.

Dostava: Večino naročil dostavimo že v nekaj delovnih dnevih od zabeleženega plačila. Predhodno boste obveščeni o dostavi. V redkih primerih si pridržujemo pravico dostave najkasneje v 7-ih delovnih dneh. Več informacij o dostavi in stroških.

Hramba: Steake in ostalo meso v vakuumski embalaži hranite v hladilniku, pri temperaturi 0-4 ⁰C. Rok uporabnosti je natisnjen na pakiranju. Zamrznjena živila imajo v zamrzovalniku (temperatura -18 ⁰C) priporočen rok uporabe natisnjen na embalaži. Več informacij o hrambi.

Podatki o živilu: Podatki o živilu so na voljo ob dostavi in so skladni z uredbo 14. člena 1169/2011. Zaradi nestabilnih razmer na trgu lahko pride do sprememb pri poreklu artikov. Vse variabilne informacije so vam vedno na voljo na tel. št. 040 214 470 (Kristijan).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ribeye steak – Rubia Gallega”