T-bone steak – Rubia Gallega
T-bone steak je že od nekdaj sinonim za steake in se uvršča med najbolj zaželene in poznane steake po vsem svetu.
Sredinska kost v obliki črke T ni glavni razlog za takšno priljubljenost. T-bone steak sestavlja mesno tkivo dveh različnih karakteristik. Večinski del steaka je iz ledij (strip loin) s svojim značilnim okusom. Velja za zelo okusnega izmed najokusnejših. Pljučni file na drugi strani kaže mehkobo okusa, brez notranjih mišičnih vlaken v tkivu.
Pri pripravi T-bone steaka je treba biti pozoren na to, da je del steaka tam, kjer je pljučni file, hitreje pečen kot pa drugi del (ledja, strip loin).
Govedo Rubia gallega spada med najboljše vrste v svetovnem merilu. Za steake se uporablja meso dopitanih krav mesne linije, starih od 6 -14 let. Skozi vse svoje življenje se pašejo na sočnih travnikih, brez antibiotikov in hormonov – le naravna vzreja. Ti steaki spadajo v sam svetovni vrh po kvaliteti in okusu, pobirajo svetovne medalje po restavracijah v Londonu! To so steaki za gurmane, suho zorjeni min 100 dni.
T-bone steak pecite na kvalitetnem žaru, po možnosti na bukova ali sadna drva. Svetujemo vam stopnjo pečenja »medium rare«, kasneje pa si lahko rezine po želji tudi dopečete na namiznem gorilniku. Kot začimbo dodajte samo grobo morsko sol. Steak je pred peko nujno potrebno sobno temperirati, po peki in pred rezanjem pa naj počiva še 10 minut. Vedno režite prečno glede na potek notranjih mišičnih vlaken in po posameznih mišicah, saj se vsaka mišica razlikuje po strukturi in okusu.
K pečenem steaku se odlično podajo kombinacije z:
- olivnim oljem in malo limone
- olivnim oljem s tartufi
- malenkost kisle smetane in kaviarjem
- zeliščnim maslom
Prikazane fotografije so informativne narave in ni nujno, da v celoti odražajo identičnost z dobavljenim blagom po vaših naročilih.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.