Pred peko se prepričajte, da je steak dobro sobno temperiran (najmanj 1 uro). Steak namažite z olivnim oljem in ga po obeh straneh nasolite z grobo morsko soljo, po želji pa še z grobo drobljeno mešanico poprov.
Na vročem žaru steak pecite skladno z želeno končno stopnjo pečenja. Predlagamo stopnjo pečenja »rare«, »medium rare« oz. največ »medium«. Pri takšnem načinu klasične peke sledite načelu, da 1 cm debeline steaka zahteva 1 minuto peke na vsaki strani. Tako npr. 3 cm debel steak pečete približno 3 minute na vsaki strani, da ste na stopnji »rare« oz. »medium rare«, kar je seveda odvisno od višine temperature žerjavice, vrste mesa, dobe zorenja, stopnje maščobne marmoriranosti …
Ker je pljučni file v T-bone steaku bistveno hitreje pečen, je smiselno ta del steaka na rešetki podložiti z nekaj plastmi aluminijaste folije. Pečen steak naj na toplem počiva približno 5–10 minut. Preden ga razrežete na tanke rezine (prečno na smer notranjih mišičnih vlaken), mu dodajte še plošček doma pripravljenega zeliščnega masla.
Maslo:
Vse sestavine za maslo po pravem vrstnem redu prevrite in na koncu preverite še slanost omake. Za prilogo si lahko dodate krompir, kremno špinačo, popečen kruh itd.
In dober tek s katero od izbranih prilog.