Pred vami je zanimiv recept za pripravo T-bone steaka v ponvi z vinsko redukcijo. Sobno temperiran steak osušite in ga namažite z olivnim oljem. Na obeh strani ga začinite z mešanico grobe morske soli, drobljenega mešanega popra in malce rjavega sladkorja.
V prvi fazi steak v ponvi po obeh straneh na hitro popecite, nato nadaljujte na manjši temperaturi do želene stopnje pečenosti. Pred tem v ponev dodajte 2 žlici nesoljenega masla in s tem oblivajte T- bone med pečenjem. Pečen steak odstranite iz ponve in naj počiva na toplem 5–10 minut.
Medtem v ponvi pripravite omako.
Steak narežite na tanke rezine, režite prečno na smer mišičnih vlaken v mesnem tkivu. Postrezite ga na vroč krožnik, kamor ga skupaj s T-kostjo servirate v smislu osnovne oblike. K tem okusom bi priporočili gratiniran smetanov krompir z jurčki. Dober tek!