1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

T-bone steak v ponvi z omako in maslom

T-bone steak v vinski redukciji. Na obeh strani ga dodatno začinite z malce rjavega sladkorja, da bo ob peki karameliziral.

  • 45 Min
  • 3/5
  • 1-2

Sestavine

Steak

Omaka

Maslo

Navodila

Pred vami je zanimiv recept za pripravo T-bone steaka v ponvi z vinsko redukcijo. Sobno temperiran steak osušite in ga namažite z olivnim oljem. Na obeh strani ga začinite z mešanico grobe morske soli, drobljenega mešanega popra in malce rjavega sladkorja.

V prvi fazi steak v ponvi po obeh straneh na hitro popecite, nato nadaljujte na manjši temperaturi do želene stopnje pečenosti. Pred tem v ponev dodajte 2 žlici nesoljenega masla in s tem oblivajte T- bone med pečenjem. Pečen steak odstranite iz ponve in naj počiva na toplem 5–10 minut.

Medtem v ponvi pripravite omako.

Steak narežite na tanke rezine, režite prečno na smer mišičnih vlaken v mesnem tkivu. Postrezite ga na vroč krožnik, kamor ga skupaj s T-kostjo servirate v smislu osnovne oblike. K tem okusom bi priporočili gratiniran smetanov krompir z jurčki. Dober tek!

Galerija

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.