Your Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Hanger steak – neodkrit biser dobrega okusa

Hanger steak oz. "mesarski steak" kot ga imenujemo pri nas odlikujejo aromatično meso nežne strukture, bogat izvrsten okus in nizka cena.

Navodila

Hanger steak ali mesarski steak kot ga imenujemo pri nas je žal še dokaj nepoznan in neodkrit, a vendar odličen steak!
Tovrstno ime je dobil zaradi tega, ker so ga mesarji pogosto zadržali kar zase. Razlog temu naj bi bilo mišljenje ljudi, da je meso hanger steaka grobe strukture, v resnici pa gre za steak, katerega meso je neverjetno nežne strukture, poleg vsega nam postreže še z več kot odličnim in bogatim okusom ter preseneti z nizko ceno.

Kaj je hanger steak in iz česa ga odrežemo ?

Hanger steak ali mesarski steak je mišica, katera se nahaja v zgornjem trebuhu goveda v neposredni bližini srca. Natančneje med rebri in hrbtom »visi« (kar lahko sklepamo tudi iz njegovega imena »hanger«, kar v prevodu pomeni obešalnik.) iz trebušne prepone. Prepona je mišica, katera se deli na dva kosa in sicer prvi je hanger steak ter drugi skirt steak. Razlog, da hanger steaka oz. mesarskega steaka ne najdete v trgovinah se skriva tudi v tem, da gre za relativno redek kos mesa, saj lahko iz vsakega goveda pridobimo le en hanger steak in ne več njih kot npr. t-bone steakov ali porterhouse steakov. Vsled tega ga v številnih priznanih restavracijah v tujini tretirajo kot priboljšek.
»Mesarki steak« hitro pridobiva na svoji prepoznavnosti in priljubljenosti na račun izredno dobrega okusa in nizke cene. Njegovo meso je aromatično in nežne strukture, saj gre za podporno in ne aktivno mišico, seveda lahko ob nepravilni pripravi postane zelo »zategel«, zato je pomembno, da ga ne prepečemo.
Mesarski steak vsebuje ravno pravo količino maščobne marmoriranosti, ki je potrebna za sočen mehak in seveda okusen steak.
Pri nas v Starem piskru hanger steake tudi zorimo min. 20 – 30 dni saj na ta način še dodatno izboljšamo mehkobo mesa in seveda njegov okus.
Hanger steak lahko kupite v naši spletni trgovini.

Kako pripraviti hanger steak?

Hanger steak se lahko pripravi na številne zelo okusne načine.
Lahko si ga pripravite na klasičnem žaru, samo z grobo morsko soljo. Kot dodatek si lahko omislite govejo ali telečjo mozgovo kost, katero lahko na žaru še dodatno flambirate s dobrim konjakom.

Svoje goste lahko presenetite tudi s pripravo hanger steaka v ponvi z vinsko omako na hiter in preprost način, ki bo navdušil še tako zahtevnega gurmana.

Izvrstnih okusov boste deležni tudi s pripravo hanger steaka v ponvi z omako »bagna cauda«.

Lahko ga tudi marinirate, ali pa ga narezanega uporabite v sendviču in burgerju. Optimalna stopnja pečenja hanger steaka je »medium rare«. oz, še raje si ga specite »rare«, saj ga lahko zaradi tanjše oblike hitro prepečete.
Pred peko nujno steak sobno temperirajte, po peki ga pustite zavitega na toplem počivati približno polovico časa kolikor dolgo ste ga pekli.
Ne pozabite na pravilno tehniko rezanja steakov. Vsak steak je vedno potrebno rezati pravokotno glede na vzdolžna mišična vlakna, saj na ta način dosežemo, da je meso lažje žvečljivo in lažje prebavljivo. Dober tek!

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Dodaj odgovor
Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.