Postani #STEAKMAJSTER! Organiziramo izobraževanja in pokušino pravih žar dobrot po celi Sloveniji. Več info...

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Hanger steak v ponvi z omako Bagna Cauda

Sočen hanger steak pečen v ponvi in okusni omaki imenovani Bagna Cauda. K aromatičnemiu okusu pripomorejo inčuni.

Hanger steak v ponvi z Bagna Cauda omako
  • 45 Min
  • 3/5
  • 4

Sestavine

Navodila

Hanger steak vzemite iz vakuuma in ga nežno osušite s papirnato brisačo. Zaželeno je, da meso najmanj 45 minut pred pripravo počiva na sobni temperaturi.

Meso nato po obeh straneh začinite s soljo in poprom. Ponvico, v kateri boste pripravljali meso, pristavimo na štedilnik in uporabimo srednje močan ogenj. Vlijte malo olivnega olja, počakajte, da se segreje, in v ponvico položite začinjeno meso. Nato ga približno 3–4 minute pečete na vsaki strani oz. do želene stopnje. Ko je meso pečeno, ga vzemite iz ponvice in položite na pladenj ali desko, da počiva. Priporočeno je, da meso počiva polovico toliko časa, kolikor ste ga pekli, torej približno 4–5 minut.

Medtem lahko naredite izvrstno italijansko omako. Uporabite ponev, ki ste jo uporabili za pripravo mesa. Na nizkem ognju najprej v ponev dodajte malo olivnega olja, nato pa še sesekljan česen in inčune, ki jih pražite, dokler česen ne zadiši in dobi lepe zlate barve. Dodajte limonov sok, maslo ter sesekljan peteršilj. Maslo naredi omako lepo kremasto, pozorni morate biti, da masla ne zažgete. Ponev odstavite.

Zdaj je meso spočito in pripravljeno, da ga narežete. Meso je vedno treba rezati pravokotno glede na vzdolžna mišična vlakna mesa, sicer je »žvečljivo« in težko prebavljivo.
Narezan steak položite v omako in postrezite.

Galerija

  • Hanger steak v ponvi z Bagna Cauda omako

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.