Lahko bi rekli, da gre za popolno žar klasiko. Sobno temperiran hanger steak položite na rešetko ter ga po zgornji strani posolite z grobo morsko soljo.
Pred tem ste na rešetko postavili že odrezano govejo ali telečjo mozgovo kost. Te vam bo mesar odrezal, kot boste zahtevali:
- Prečno – rez, dolg približno 7–8 cm, pečete v pokončnem položaju.
- Vzdolžno, da kost prepolovite v dva dela, dolga 16–18 cm, pečete ju »leže«.
Kostni mozeg začinite s soljo in poprom, nista pa odveč tudi kapljica ali dve dobrega konjaka. Na rešetki ga lahko tudi flambirate in okus mozga bo še boljši. Kostni mozeg bo pečen, ko bo zavrel na površini. Na žaru lahko spečete tudi glavo česna z odrezanim vrhnjim delom. Česen malce pomažite z olivnim oljem in ga vzporedno specite.
Hanger steak se peče na žaru na najvišji temperaturi 300 °C. Večkrat ga obrnite, povsod začinite z grobo soljo in pravilno specite. Spočit hanger steak narežite na rezine debeline 1 cm, dodajte pa še malo grobe soli.
Na rezine hanger steaka z žličko dodajte pečen kostni mozeg in strok pečenega česna. Dober tek!