Pred peko pustite steaka počivati približno 30 minut. Osušena steaka na obeh straneh začinite s soljo in poprom. V veliko posodo dodajte olje in ga segrejte na srednje visoko temperaturo. Nato steaka previdno položite v ponev za toliko časa, da se na njih naredi temno rjava skorja (skupaj 4–6 minut) za stopnjo »medium rare«.
Po končani peki prestavite steaka iz ponve na desko, da počivata vsaj 10 minut. Olje od peke zavrzite, ponev znova segrejte na srednje vročo temperaturo in dodajte eno žlico masla ter segrevajte, dokler se maslo ne začne peniti. Dodajte česen in šalotko ter nepretrgoma mešajte. Mešajte tako dolgo, dokler se ne zmehča in malenkost porjavi (pribl. 5–7 min). Dodajte vino, timijanove vejice in gorčico. Medtem z leseno kuhalnico dobro mešajte, da se omaka ne zažge. Kuhanje nadaljujte še približno 8–10 minut. Nato odstranite timijanove vejice in poskusite omako, dodajte sol in poper. Če želite, dodajte še masla in vse skupaj dogrevajte na nizki temperaturi.
Steaka narežite na 0,5 cm debele rezine in jih pokapljajte z omako iz ponve, okrasite s sesekljanim timijanom, ostanek omake pa postrezite posebej v posodici ob krožniku.
Dober tek!