Your Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Hanger steak v ponvi z vinsko omako

Odličen recept s hanger steakom in vinsko omako, ki ga pripravite v domači kuhinji. Naš kuhar priporoča sveže začimbe.

  • 45 Min
  • 2/5
  • 3-4

Sestavine

Navodila

Pred peko pustite steaka počivati približno 30 minut. Osušena steaka na obeh straneh začinite s soljo in poprom. V veliko posodo dodajte olje in ga segrejte na srednje visoko temperaturo. Nato steaka previdno položite v ponev za toliko časa, da se na njih naredi temno rjava skorja (skupaj 4–6 minut) za stopnjo »medium rare«.

Po končani peki prestavite steaka iz ponve na desko, da počivata vsaj 10 minut. Olje od peke zavrzite, ponev znova segrejte na srednje vročo temperaturo in dodajte eno žlico masla ter segrevajte, dokler se maslo ne začne peniti. Dodajte česen in šalotko ter nepretrgoma mešajte. Mešajte tako dolgo, dokler se ne zmehča in malenkost porjavi (pribl. 5–7 min). Dodajte vino, timijanove vejice in gorčico. Medtem z leseno kuhalnico dobro mešajte, da se omaka ne zažge. Kuhanje nadaljujte še približno 8–10 minut. Nato odstranite timijanove vejice in poskusite omako, dodajte sol in poper. Če želite, dodajte še masla in vse skupaj dogrevajte na nizki temperaturi.

Steaka narežite na 0,5 cm debele rezine in jih pokapljajte z omako iz ponve, okrasite s sesekljanim timijanom, ostanek omake pa postrezite posebej v posodici ob krožniku.

Dober tek!

Galerija

  • hanger steak v ponvi z vinsko omako

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.