SDC, stearoil CA desaturoza je ENCIM, kateri stearinsko kislino spremeni v oleinsko kislino. Maščoba goveda je sestavljena iz 6 glavnih maščobnih kislin. Stearinska kislina otežuje odložene maščobe in povečuje tališče. Nasprotno, oleinska kislina naredi maščobo mehko z nizkim tališčem. Oljčno olje je npr. primer izdelka, ki je bogat z oleinsko kislino. Za goveje meso velja […]
Blog
WAGYU GOVEDINA IN NJENE POMEMBNE ZDRAVSTVENE PREDNOSTI
Raziskave so dokazale, da je Wagyu govedina zdrava in polna mononenasičenih maščobnih kislin. Ne gre se za nobene komercialne trike. Dejstvo je, da wagyu maščobna marmoriranost ni samo okusna, temveč tudi zdrava za konzumiranje veliko bolj, kot si nepoznavalci to mislijo… Zato ni odveč, da se na to temo še dodatno informiramo. Wagyu govedina vsebuje […]
URAVNOVEŠENO RAZMERJE OMEGA 3 : OMEGA 6
V davnini so se naši predniki hranili s hrano, ki jim je zagotavljala optimalno razmerje omega 3 in 6 maščobnih kislin v razmerju 1:1. V sedanjem potrošniškem svetu in konzumiranju vsakovrstne hrane je to razmerje povsem porušeno v škodo človekovega zdravja; znaša tudi 1: 16 – 25, v korist omega 6, kar je zelo zaskrbljujoče. […]
Wagyu razvaja brbončice tudi bogovom
Wagyu govedina zaradi svoje edinstvene maščobne marmoriranosti predstavlja gurmansko izkušnjo na popolnoma drugem – višjem nivoju.
Okusi – poleg osnovnih spoznajte tudi petega in šestega
Človek okuse odkriva, se jih uči in spoznava skozi vse svoje življenje. Poleg štirih osnovnih poznamo tudi peti in šesti okus.
Lardo slanina in svinjska mast mangalice
Lardo slanina mangalice že sama po sebi predstavlja nepozabno gurmansko doživetje. Topljena svinjska mast bo vaši jedi pridala odličen okus, zaradi visoke točke dimljenja je nepogrešljiva v vsakdanji kuhinji.
Ali maščobe res tako škodijo našemu organizmu ?
Maščobe lahko konzumirate brez slabe vesti, seveda ob predpostavki, da jih tudi primerno porabljate oz. kurite.
Vsa skrivnost konzumiranja omega maščobnih kislin se skriva v vnosu pravilnega razmerja v naš organizem.
Divji aljaški losos – zakladnica vitaminov in Omega 3 maščobnih kislin
Divji aljaški losos vrste Sockeye je prava vitaminska bomba. Vsebuje velike kolčine Omega 3 maščobnih kislin ter ostalih za naše telo pomembnih vitaminov in mineralov. Poleg vsega nam postreže še z odličnim okusom in široko paleto zanimivih načinov priprave.
Club steak – težko se boste uprli…
Club steak boste prepoznali po ukrivljeni kosti v obliki črke L. Zaradi dobre maščobne marmoriranosti, vas bo navdušil s svojo mehkostjo in zelo intenzivnim okusom.
Picanha – kraljica steakov
Kraljevski okus in sočnost picanhe bosta poskrbela za pravo gurmansko doživetje!